Головна » 2013 » Вересень » 27 » Дитяча злочинність на Закарпатті – найвища в Україні

Дитяча злочинність на Закарпатті – найвища в Україні

За 8 місяців 2013 року питома вага вчинених неповнолітніми правопорушень складає 7,6 % і є найвищою по Україні.

Про це повідомила начальник відділу захисту прав дітей Олеся Бокоч під час міжвідомчої наради керівників прокуратури області, УМВС України в Закарпатській області та інших уповноважених державних органів.

За озвученою інформацією, складна криміногенна ситуація серед неповнолітніх спостерігається у Виноградівському, Ужгородському, Тячівському, Мукачівському, Хустському районах. При цьому, органами внутрішніх справ профілактика правопорушень і злочинів серед неповнолітніх здійснюється неналежним чином. Не забезпечується своєчасне виявлення, повний та достовірний облік неповнолітніх правопорушників, дорослих осіб, які їх залучають до шкідливих звичок. Не завжди з’ясовуються причини і умови, що сприяли вчиненню правопорушень, не вживається заходів до їх усунення.

Виховна і профілактична робота з неповнолітніми проводиться незадовільно, реальних заходів щодо вивчення особи підлітка, його зв’язків, способу життя не вживається, що нерідко призводить до рецидиву. Так, впродовж поточного року 28 неповнолітніх повторно вчинили злочини. Найбільше в Виноградівському, Тячівському, Мукачівському районах.

Основна категорія дітей, які вчинили злочини – це діти, які проживають у кризових сім’ях: батьки не працюють,  вживають  алкогольні напої, вчиняють злочини та втягують у них своїх дітей. Втім, органи державної системи профілактики не забезпечують належну роботу щодо раннього виявлення таких сімей, соціального супроводу, забезпечення дотримання прав дітей, які там виховуються. Потребує покращення робота на даному напрямку служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

За матеріалами: Новини сьогодні
27-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11252

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]