Головна » 2018 » Вересень » 8 » Для ліквідації наслідків паводків Москаль каже, що «вибиває» гроші від Кабміну через суд

Для ліквідації наслідків паводків Москаль каже, що «вибиває» гроші від Кабміну через суд

Москаль каже, що «вибиває» гроші від Кабміну для ліквідації наслідків паводків через суд

Уряд досі не виділив області кошти на відновлення водозахисних об’єктів, що постраждали від минулорічного паводка

Про це йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

Москаль розповів, за що його люблять, за що не люблять, що чекає від виборів та скільки в нього охоронців

15 – 17 грудня 2017 року на Закарпатті пройшли інтенсивні дощі з мокрим снігом, які спричинили руйнівний паводок. Усього від стихії постраждали 14 адміністративно-територіальних одиниць області, було підтоплено 67 населених пунктів, 1132 дворогосподарства, 156 будинків, 3606 гектарів сільгоспугідь. Вода пошкодила 74 об’єкти водогосподарського комплексу, із них понад 16 тисяч метрів водозахисних дамб, 4052 метри берегоукріплень та 22 гідротехнічні споруди. Крім того, пошкоджені елементи 15 стаціонарних насосних станцій осушних систем.

– Для ліквідації наслідків паводку області необхідні 184,1 млн.грн., у тому числі для Державного агентства водних ресурсів – 165,2 млн. грн., – наголошує Геннадій Москаль. – Ця сума підтверджена всіма необхідними комісіями та експертизами. Однак Закарпаттю виділили всього-на-всього 18,8 млн.грн. для відновлення пошкоджених паводком соціальних об’єктів. Ці гроші давно освоєні. Решта суми, а це 165,2 млн.грн., «зависли». Неодноразові листи від облдержадміністрації, басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, звернення від обласної ради та інших структур не дали ніякого результату. Гроші з резервного фонду не виділені, водозахисні споруди не відновлені, населені пункти в разі нових паводків не захищені. До нас постійно звертаються мешканці сіл, що знаходяться в зоні ризику, з проханням захистити їх від майбутніх паводків, а ми нічого зробити не можемо.

Облдержадміністрація вважає, що Кабінет міністрів України допустив протиправну бездіяльність щодо прийняття рішення про виділення 165,2 млн.грн. з резервного фонду, які необхідні для відновлення водогосподарських та протипаводкових об’єктів. Тому в нас немає іншого виходу, як звернутися з адміністративним позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду з проханням визнати бездіяльність Кабміну щодо виділення коштів протиправною. Сподіваюся, цей позов змусить урядовців згадати про Закарпаття й захистити його від природньої стихії. Ще раз попереджую, що у випадку нового паводка вся відповідальність за руйнівні наслідки ляже на Кабінет міністрів України.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-09-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1558

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]