Головна » 2013 » Червень » 16 » Для таємної охорони Обами купили трактори, а українським бодіґардам не завадила би вишиванка

Для таємної охорони Обами купили трактори, а українським бодіґардам не завадила би вишиванка

Президента США Барака Обаму на саміті "великої вісімки", який пройде 17-18 червня в Північній Ірландії, охоронятимуть переодягнені фермерами агенти на сільськогосподарських тракторах, повідомляє в неділю британське видання Sun. Справжні фермери знають, що їх видасть. У свою чергу його українському колезі, коли поїде на Сорочинську ярмарку, слід своїх охоронців одягти в українське національне вбрання, у той же час якісна українська вишиванка, така наприклад, як продається на сайті vyshyvanka.net за розумною ціною, могла б з'явитися і на керівництві української держави.

За даними газети, для забезпечення безпеки американського президента був закуплений цілий парк тракторів, на яких охорона президента буде патрулювати територію навколо курорту Лох-Ерн. Фермери вважають, що можливі терористи відразу ж вичислять "секретних агентів" на абсолютно нових, блискучих тракторах.

За офіційними даними, понад 200 співробітників Секретної служби США будуть знаходитися на території курорту. Представники спецназу Морського флоту патрулюватимуть озеро Лох-Ерн. З аеропорту Белфаста до місця проведення саміту президент відправиться в супроводі шести лікарів в куленепробивному Cadillac.

Для забезпечення безпеки саміту в регіон перекинуті понад 8 тисяч поліцейських: 4,5 тисячі співробітників поліції Північної Ірландії і близько 4 тисяч - з Англії, Шотландії та Уельсу. Під озброєну охорону за кілька днів до саміту взяті всі автодороги, що ведуть у Лох-Ерн, сам курорт обнесений кількома периметрами металевої сітки, річки і озера патрулює спецназ.

Вартість забезпечення безпеки саміту поки не називається, проте ЗМІ попередньо оцінюють її в кілька десятків мільйонів фунтів стерлінгів.

За матеріалами: Новини сьогодні
16-06-2013
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 12904

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]