Головна » 2016 » Травень » 20 » Для військових українські винахідники розробили спеціальні генетичні жетони

Для військових українські винахідники розробили спеціальні генетичні жетони

Замість армійських значків із вибитими на металі даними бійців в Україні розробили спеціальні генетичні жетони.

Вони здатні вціліти у пеклі обстрілів та допомогти ідентифікувати загиблих героїв, повідомляє канал 24.

Лазер розрізає сталевий лист на заготовки для генетичних жетонів. Температура плавлення металу понад 1 тисяча градусів. Адже ємність, де зберігатимуть інформацію про бійця, має бути надійною.

Щоб виготовити жетон, повністю необхідно пройти 5 технологічних процесів. Більшість із них робляться за допомогою лазера.

Жетонів уже виготовили близько півтисячі. Варіантів виконання багато. У вигляді ґудзика, браслета чи ланцюжка.

Всередині невеличке фото, волосся, нігті, висушена кров і карта пам'яті. Масово виробляють варіант для носіння на ремені.

Генетичну інформацію волонтери пропонують зберігати у двох примірниках - сталевий у бійця, і пластиковий у родини або у спеціальному банку ДНК. Дані всередині капсули можуть зберігатися сто років. Відкрити жетон можна лише один раз.

Собівартість жетона лише сто гривень. Автори винаходу вірять, що він згодиться підрозділам на передовій та навіть рятувальникам.

У Міноборони наразі лише думають над впровадженням розробки. А ось Одеська обладміністрація вже закупила півтори тисячі таких капсул, кажуть винахідники.

Нагадаємо, волонтери розробили балістичну маску "Кіборг", яка може захистити від осколків обличчя і шию українських військовослужбовців.

Раніше в Україні пройшла виставка "Волонтер Експо". Волонтери та підприємці показали на ній старі зразки зброї, бойові якості яких вони зуміли поліпшити.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1805

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]