Головна » 2014 » Лютий » 6 » Дмитро Булатов розповів про тортури над собою і про викрадачів

Дмитро Булатов розповів про тортури над собою і про викрадачів

Активіст Автомайдану Дмитро Булатов на прес-конференції у Литві розповів подробиці свого викрадення та тортури, яким його піддали.

Він також наголосив, що Автомайдан відмовлявся від грошей політиків та міжнародних організацій і фінансувався за власний кошт.

За словами активіста, йому погрожували відрізати вухо та завдати інших тортур, змушуючи на камеру робити неправдиві зізнання.

Пан Булатов твердить, що його змусили зізнатися, що американський посол давав йому гроші на бензин для машин Автомайдану, на відеокамери для фіксації дій протестувальників, а також на інші потреби учасників акцій.

"Я брехав, тому що не міг витримати завданого болю", - заявив пан Булатов.

За словами активіста, викрадачі розпитували його про поїздки Автомайдану до помешкань політиків, але найбільше питань ставили щодо поїздки до помешкання Віктора Медведчука.

Останнім етапом тортур, за його словами, була спроба розіп'яти його на дверях.

"Мені сказали: "Ми вміємо прибивати", - розповів активіст.

"Це було так страшно, так боляче, що я попросив їх вбити мене", - розказав Дмитро Булатов. За його словами, після багатьох днів тортур, його вивезли машиною (подорож тривала близько години) та кинули в лісі біля села Вишеньки поблизу Києва.

Там він попросився до одного з місцевих мешканців, який дозволив йому скористатися телефоном. Активіст детально розповів, як намагався переконати людей, що не становить загрози і що не треба викликати міліцію. Зрештою йому це вдалося, коли він потрапив на людину, яка його впізнала.

Дмитро Булатов також розповів, що не курить та не вживає алкоголю, активно займався спортом і має хорошу фізичну підготовку. Саме це, за його словами, допомогло йому пережити тортури та мороз.

Він також сказав, що чув про сумніви щодо своїх заяв: зокрема, щодо відсутності густої щетини після восьми днів у полоні.

Активіст щонайменше двічі наполіг, що готовий провести експеримент і не голитися вісім днів, щоби переконати тих, хто сумнівається.

Він також подякував лікарям за їхню допомогу, але сказав, що досі не може спати без снодійного.

Пан Булатов каже, що досі погано почувається і потерпає від головного болю.

На прес-конференції також виступив лікар, який перерахував, з якими травмами до них потрапив Дмитро Булатов: забої, поріз на щоці, надріз на вусі, численні гематоми.

За словами медика, аналізи показали проблеми з кров'ю. Кістки, за результатами рентгену, цілі.

Фінансування Автомайдану

Дмитро Булатов також розповів про свої припущення щодо викрадачів.

"Ці люди говорили російською мовою, говорили повільно, говорили "нас", в третій особі. І це мене наштовхнуло на думку, що це російський спецназ. Те, як мене били, свідчить, що вони професійні", - заявив пан Булатов. Він наголосив, що це є лише його особистою думкою.

Дмитро Булатов також прокоментував журналістам припущення про те, що його викрадення інсценізували.

Активіст сказав, що має диск з фотографіями своїх синців та травм, а також показав сліди від проколів на долонях.

"Зараз в мене працює моторика. Але мені складно розгинати вказівні пальці, бо вони тягнуть", - розповів активіст. Він додав, що, міркуючи про те, що сталося, ще більше переконується в тому, що його били дуже професійно, а долоні спеціально поранили так, щоб "не пошкодити сухожилля".

Дмитро Булатов також відкинув припущення про фінансування Автомайдану якимись політиками чи організаціями. За його словами, учасники Автомайдану спершу самі фінансували свої акції, а вже потім оголосили про публічний збір коштів.

"Я особисто та Автомайдан відмовилися від фінансових пропозицій політиків, до нас підходили і українські партії, і міжнародні організації", - заявив пан Булатов.

Зникнення

Дмитро Булатов, лідер Автомайдану, зник 22 січня.

Знайшли його 30 січня, одразу доправивши до лікарні.

Минулої п'ятниці стало відомо, що МВС України оголосило активіста у розшук у справі про участь та організацію масових заворушень.

У лікарні, де лежав Дмитро Булатов, чергувала міліція, і представники опозиції припускали, що його спробують заарештувати. Згодом МВС оголосило, що міліціонери охороняють Дмитра Булатова.

Сам активіст розповів, що під час перебування в лікарні не дуже добре розумів, що відбувалося, а також боявся, що його заарештують. Він також каже, що не всім довіряв, крім кількох опозиційних політиків, таких як Петро Порошенко, Віталій Кличко та Віталій Ярема.

Минулими вихідними прокуратура дозволила йому виїхати з України на лікування до ЄС. Дмитра Булатова прийняла Литва, де він зараз і перебуває.

Уряд Литви у вівторок підтвердив наявність слідів тортур на тілі Дмитра Булатова і закликав провести незалежне розслідування цього злочину.




За матеріалами: Новини сьогодні
06-02-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11219

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]