Головна » 2013 » Вересень » 14 » До 2030-го року у Росії частка мусульманського населення досягне 19%

До 2030-го року у Росії частка мусульманського населення досягне 19%

Столиця Росії стала другим після Стамбула містом Європи за чисельністю мусульман. Про це пише Андрій Скумін у черговому числі «Українського тижня».

За підрахунками експертів, на сьогодні в Росії проживає вже близько 20 млн мусульман, і це без урахування нелегальних мігрантів із країн Центральної Азії. Зокрема на території Москви – понад 2 млн. «Тобто столиця Росії уже стала другим після Стамбула містом Європи за чисельністю мусульман», - пише оглядач.

Згідно з оприлюдненою в грудні 2012 року доповіддю Національної розвідувальної ради США, до 2030-го частка мусульманського населення РФ збільшиться з 14% до 19%, що, як зазначає оглядач, може спричинити подальше зростання соціального та міжконфесійного напруження, ксенофобських настроїв.

Деякі російські експерти, підтверджуючи обґрунтованість таких прогнозів, вважають, що влада має можливість змінити цю перспективу, активно залучаючи робочу силу не з азійських країн, а з України, Білорусі, Молдови тощо.

«Так вважає і значна частина російських виборців. За результатами опитування дослідного центру порталу Superjob.ru, 34% громадян переконані, що треба створювати преференції лише для мігрантів-росіян і російськомовних, а приплив решти іноземців обмежувати», - пише оглядач.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11226

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]