Головна » 2016 » Листопад » 10 » До найбагатших нардепів волонтери звернулися з проханням про допомогу армії

До найбагатших нардепів волонтери звернулися з проханням про допомогу армії

Українські волонтери звернулися до народних депутатів і політиків, які задекларували значні статки, з проханням пожертвувати 10% майна на потреби армії. Ініціатори акції, волонтери фонду "Повернися живим", пояснили, що в програмах усіх парламентських фракцій міститься пункт про патріотизм і збереження територіальної цілісності, і волонтери хочуть дати можливість нардепам виконати ці пункти, пише Інтерфакс-Україна.

Засновник фонду Віталій Дейнега написав листа керівнику депутатської групи "Відродження" Віталію Хомутинніку, "годинник якого коштує, як 60 тепловізорів".

"На сайті вашої партії зазначено, що вона виступає за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. А як відомо з давніх часів, запорукою цього може бути тільки сильна армія. Ми допомагаємо українській армії від самого початку АТО і просимо вас долучитися", - йдеться в листі.

Волонтер зазначає, що, згідно з е-декларацією, Хомутиннік володіє квартирами загальною площею 806 кв. м, земельними ділянками площею 8 га, 493 млн грн, дохід його становить 175 млн грн за рік.

"За давньою українською традицією прийнято жертвувати 10% своїх доходів на добрі справи. Ми пропонуємо вам приєднатися до справи підтримку українського війська та подолання наслідків російської агресії на сході України. Якщо з якихось причин ви не готові надати фінансову допомогу, то можете пожертвувати свій годинник FP Journe Tourbillon Souverain, який разом зможемо продати на відкритому аукціоні. Його оцінна вартість становить 170 тис. дол., що є еквівалентом 60 тепловізорів, 14 реанімобілів з повним обладнанням або 5 квартир у Києві для сімей загиблих в АТО", - зазначає волонтер.

Ініціатор акції надіслав схожі листи з проханням про допомогу армії десяти політикам і депутатам, зокрема, Ігорю Кононенку, Богдану Дубневичу, Ігорю Котвицькому, Олегу Ляшку, Нестору Шуфричу, Олесю Довгому, Сергію Таруті, а також главі МВС Арcену Авакову і меру Харкова Геннадію Кернесу.

Волонтери також обіцяли оприлюднити відповіді політиків і суми пожертвуваних коштів.

Нагадаємо, за 2015 рік більш як 41% українців переказали гроші волонтерам - на потреби армії або допомогу переселенцям.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
10-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1839

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]