Головна » 2016 » Вересень » 19 » До України російські спецслужби направили узбецького агента "007"

До України російські спецслужби направили узбецького агента "007"

Громадянина Узбекистану, який займався збором інформації, використовуючи приховану відеокамеру, затримали сьогодні вночі прикордонники і співробітники СБУ Харківського загону. Про це сьогодні, 19 вересня, на своїй сторінці в Facebook повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Молодий чоловік, 1991 року народження, прямував до України через пункт пропуску "Плетенівка" на Харківщині. Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби направили його на додаткову перевірку для встановлення мети перебування на території нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Вже під час спільного з представниками фіскальної служби та співробітниками СБУ огляду замість ґудзика на сорочці чоловіка прикордонники помітили приховану камеру для відеозйомки.

"Від неї йшов провід до пристрою накопичення інформації, що лежав у кишені, а в іншій кишені також знайшли пристрій для аудіозапису", - розповів Слободян.

В ході допиту іноземець заявив, що ці пристрої він отримав від співробітників російської міграційної служби, коли був затриманий за перевищення терміну реєстрації на території РФ.

"Що людина з даними пристроями робила на українському пункті пропуску, поки що встановлюють правоохоронні органи. На даний момент правопорушника передали представникам СБУ", - додав спікер ДПСУ.

Раніше повідомлялося, що російські спецслужби намагаються вербувати українських заробітчан. 


За матеріалами: Новини сьогодні
19-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1767

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]