Головна » 2019 » Березень » 20 » Додатково віднесуть до пралісів 16 тис га лісової території Закарпаття

Додатково віднесуть до пралісів 16 тис га лісової території Закарпаття

16 тис га лісової території Закарпаття додатково віднесуть до пралісів?

Як розповів сьогодні під час прес-конференції начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, на сьогодні в області близько 40 тис га ідентифіковані європейськими організаціями як праліси.

Наразі ще на обговоренні близько 16 тис га (додатково до тих, які ідентифіковані в ЮНЕСКО, в Ужанському національному парку, в Карпатському біосферному заповіднику тощо перебувають на стадії ідентифікації як праліси.

Загалом, зі слів Мурги, прийнято рішення про те, що на тих ділянках, які нині визначаються під праліси, але ще повністю не ідентифіковані, жодна заготівля не проводиться. «Це питання моніторимо постійно. Більше того, така позиція закріплена до моменту чіткого визначення, праліс чи ні», – додав Мурга.

«Практично в кожному лісгоспі є ділянки з пралісами, на них наразі триває обстеження, й очевидно, що ще на значній площі гектарів, чи віднести їх до пралісів. Їх обстежують комісійно, й ці роботи тривають навіть зараз, незважаючи на те, що ще лежить сніг у багатьох регіонах», – сказав Мурга. Зі слів начальника лісового господарства, на ділянках пралісів запроваджений відповідний режим використання. «Я вважаю, що праліси – це теж складова ведення лісового господарства. Думаю, в Європі загалом по всіх країнах менша територія пралісів, ніж в одному Закарпатті», – додав Мурга.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11812

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]