Головна » 2015 » Травень » 27 » "Доглядати" своїх спецназівців у шпиталі планує посольство РФ

"Доглядати" своїх спецназівців у шпиталі планує посольство РФ

Співробітники російського посольства планують відвідувати затриманих війсковослужбовців на регулярній основі. Про це йдеться у повідомленні посольства РФ в Україні.

Після зустрічі зі своїми солдатами в шпиталі, росіяни визнали, що їм надається необхідна кваліфікована медична та юридична допомога.

У повідомленні також зазначено, що згаданої зустрічі російська сторона нібито офіційно домагалася більше тижня.

У посольстві РФ і раніше звинувачували українську владу в перешкоджанні зустрічі російських дипломатів із затриманими росіянами.

Водночас посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що російська сторона була поінформована про процедуру зустрічі із затриманими громадянами РФ, але сама затягувала цей процес.

Нагадаємо, 26 травня російський консул відвідав затриманих Службою безпеки України двох росіян, які перебувають у військовому шпиталі в Києві.

Раніше повідомлялось, що 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

У збройній сутичці один український військовий загинув, троє зазнали поранень. Один із затриманих росіян був поранений в руку, другий - у ногу.

Затриманих перевели до Києва в Головний клінічний госпіталь Міноборони.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст.258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР".

22 травня український суд дозволив тримати під вартою російських військовослужбовців.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-05-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11004

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]