Головна » 2017 » Листопад » 13 » Докази причетності Росії й Венесуели до каталонської кризи в Іспанії шукають

Докази причетності Росії й Венесуели до каталонської кризи в Іспанії шукають

Міністр оборони підкреслила, що кількість фейкових новин про Каталонію "змінюється щодня, цифру визначити неможливо".

Уряд Іспанії проводить аналіз та намагається встановити, хто стоїть за кампанією дезінформації, орієнтованої на Каталонію, на тлі підозр, що можуть бути задіяні Росія та Венесуела. Про це заявила міністр оборони Іспанії Марія Долорес де Коспедал, повідомляє AP.

За словами міністра, "багато дій відбуваються з російської території", однак ще неможливо точно визначити їхнє джерело. Вона також додала, що деякі з них "повторюються з території Венесуели".

Глава оборонного відомства відмовилася сказати, який вплив може мати дезінформація на регіональні вибори у Каталонії, заплановані на 21 грудня, або наскільки масштабною є кампанія з поширення фейкових новин.

Міністр підкреслила, що кількість фейкових новин про Каталонію "змінюється щодня, цифру визначити неможливо".

Раніше Іспанія заявила про втручання хакерів з РФ у каталонську кризу.

Як повідомлялося, парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність від Іспанії, а Іспанський уряд оголосив про позачергове засідання Кабінету Міністрів після голосування парламенту Каталонії за незалежність. Згодом сенат Іспанії проголосував за активацію статті 155 Конституції країни, яка призупиняє автономію Каталонії та передбачає введення прямого управління в регіоні. За активацію статті 155 Конституції проголосували 214 депутатів.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-11-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1698

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]