Головна » 2014 » Травень » 26 » Донецький аеропорт зачищають від терористів. Жорстко. ВІДЕО

Донецький аеропорт зачищають від терористів. Жорстко. ВІДЕО

В даний час у понеділок 26 травня в міжнародному аеропорту Донецьк ім. Прокоф'єва йде бій - українські десантники працюють з зачищення території від терористів.

Так, раніше Донецький аеропорт захопили озброєні бойовики. Про це з місця подій повідомляє кореспондент газети "Сегодня".

"Українські військові залишили аеропорт і віп-зал. Озброєні люди зараз розставляють на даху вогневі точки. На даху можна помітити автоматичний гранатомет, а також снайперів. Звісно, на території аеропорту немає літаків, можна побачити тільки один невеликий "Як", - розповідає ЗМІ.

Українські військові, які раніше охороняли територію летовища, зараз передислокувалися в лісопосадку неподалік злітної смуги.

Над Донецьком літають військові літаки. За словами мешканців, техніка рухається з боку Путилівки.

Звуки вибухів чути з боку Міжнародного аеропорту "Донецьк" ім.Прокоф'єва, куди вранці наскочили озброєні представники самопроголошеної "Донецької народної республіки", повідомляє "ОстроВ" з посиланням на очевидців.

"На даний момент пролунала серія вибухів. Над містом літають вертольоти і чутні звуки військових літаків", - повідомляє видання.

За словами очевидців, всього над містом було помічено близько 10 військових гелікоптерів. "Зараз поруч з моїм будинком пролетів військовий літак. Страшно! Чути вибухи і стрілянину. Залишаємося вдома", - розповів житель Донецька Олексій.

Крім того, очевидці повідомили "Новостям Донбасса", що над містом літають літаки й розкидають світлові чи теплові пастки.

Також один із співробітників аеропорту повідомляє про евакуацію диспетчерів вишки, звідки ведеться контроль за польотами пасажирських літаків. За його словами, денна зміна в понеділок на чергування вже не заступить, під питанням і нічна зміна, яка заступає на чергування після 20.00.

Вишка розташована неподалік аеропорту "Донецьк" у селищі Веселому, біля смт Спартак Ясинуватського району Донецької області.

Співрозмовник видання повідомив, що диспетчери вишки відповідають за літаки в повітрі, їхній приліт, відліт і те, щоб у повітрі не сталося зіткнення літаків, що літають над Донецьким регіоном. "Зараз повітряний простір, принаймні пасажирський, ми не контролюємо. Ми не можемо ні прийняти, ні відправити літаки. Зараз у повітрі можуть літати тільки військові літаки, а вони літають, як вважатимуть за потрібне", - сказав він.

На даний момент у Міжнародному аеропорту Донецька ім. Прокоф'єва йдуть активні військові дії, є поранені.

Як передає кореспондент УНІАН, даний факт підтвердило джерело, близьке до українських Збройних сил.

За словами співрозмовника, "зараз у Донецьку йде війна, є двоє поранених".

Як повідомлялося, з 7 години ранку 26 травня Міжнародний аеропорт Донецька імені С.С. Прокоф'єва тимчасово призупинив обслуговування рейсів через збройний напад терористів. У прес-службі зазначають, що аеропорт не під контролем ДНР, периметр не порушений, в стерильних зонах сторонніх немає.

Силовики проводять антитерористичну операцію проти терористів, які захопили аеропорт у Донецьку та відмовилися здаватися

Силовики проводять антитерористичну операцію проти сепаратистів, які захопили міжнародний аеропорт ім. Прокоф'єва в Донецьку.

Про це повідомили в прес-центрі АТО, передають "Українські новини".

Згідно з повідомленням, в 13:00 після того, як терористи, що захопили аеропорт, відмовилися скласти зброю, антитерористична операція увійшла в активну фазу.

Проти терористів були задіяні 2 літаки Су-25, які здійснили попереджувальні постріли.

У відповідь було відкрито вогонь з усіх видів озброєння.

Після цього в роботу включилися 2 літаки Міг-29 і 4 вертольоти Мі-24.

Після того, як вони "відпрацювали" територію, з вертольота був висаджений десант, який в даний час, проводить її зачистку.

Відомостей про постраждалих і загиблих з боку учасників АТО поки немає.

Згідно з повідомленням керівника оперативної групи з інформування АТО Владислава Селезньова на його сторінці в соціальній мережі Facebook, вертоліт знищив зенітну установку, яка працювала в аеропорту Донецька проти сил АТО.

З повідомлень у соціальних мережах: "Чеченці з аеропорту біжать в приватний сектор щоб ховатися за спинами донеччан від АТО", - йдеться в повідомленні "Новости Донбасса" @novostidnua.

"Дзвонив Донецьк. Зачистка йде повна. У районі Піски (це на в'їзді у Донецьк з боку аеропорту) блок пост колорадів МИГи рознесли на шматки разом з чеченами. Зараз по аеродрому працюють ССУхіе та МІГи ракетами. Полонених не беруть. Зустрічай росєя 200-ті.", - повідомляє Віктор Сердюк на своїй сторінці в Facebook.

"На даний момент десант вже всередині будівлі аеропорту. Йде зачистка, петушня в паніці. Ветолетов ніяких не збивали, всі цілі, були нанесені авіаудари по позиціях півнів. Вогнем вертольота вогневої підтримки знищена зенітна установка яка "працювала" в аеропорту Донецька проти сил АТО. на Червоноармійській трасі був блок-пост півнів. Вже його немає. Ватники в дупі. Винищувачі повернулися. Знову відкрили вогонь з повітря", - пише Igor Savchuk в Facebook.

Кадировці вирушили рятувати терористів, які "вляпалися" у Донецькому аеропорті

До бойовиків із самопроголошеної "Донецької народної республіки", які захопили в понеділок 26 травня вночі Міжнародний аеропорт "Донецьк", прибуло підкріплення.

Про це повідомляє "ОстроВ" з посиланням на прес-службу антитерористичної операції.

У самопроголошенiй "Донецькiй народнiй республiцi" повiдомили, що над аеропортом лiтає вiйськова авiацiя, одна з ракет влучила в корпус заводу "Точмаш".

"Донецьк. Одна з випущених ракет влучила на територiю заводу "Точмаш". Над аеропортом вже два стовпи диму. Чути стрiльбу. В небi лiтаки", - повiдомляється на Twitter "ДНР".

Бойовики також повiдомили, що пiд'їзди до аеропорту Донецька перекритi.

"Спiвробiтники автоiнспекцiї перекрили всi пiд'їзди до аеропорту Донецька. З навколишнiх житлових районiв розпочалася евакуацiя мiсцевих жителiв", - написано у Twitter "ДНР".

У районi аеропорту чути iнтенсивну стрiльбу з великокалiберних кулеметiв.

"З 7 години аеропорт Донецьк тимчасово призупиняє обслуговування рейсiв. Про вiдновлення роботи буде повiдомлено додатково", - повiдомив сайт аеропорту в понедiлок 26 травня. Таке рiшення в аеропорту пов'язали з появою на його території бойовиків з терористичної організації "ДНР".

Водночас російському "Интерфаксу" в прес-службi "ДНР" повiдомили, що до членiв "ДНР", якi ведуть бiй в аеропорту, виїхало пiдкрiплення з числа так званого батальйону "Схiд" (кадировці – Ред.).

Наразi в Донецьку не функцiонує мобiльний зв'язок. У Київському районi мiста, де розташований аеропорт, усi навчальнi заклади припинили роботу.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
26-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11345

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]