Головна » 2015 » Грудень » 10 » Дорожня галузь Закарпаття з державного бюджету отримала 117 мільйонів гривень

Дорожня галузь Закарпаття з державного бюджету отримала 117 мільйонів гривень

Про це повідомив під час брифінгу начальник Служби автомобільних доріг області Михайло Попович, підбиваючи підсумки роботи за рік. При цьому, за його словами, 70% фінансових ресурсів, згідно плану помісячного розподілу, як і в попередні роки, припало на осінні місяці.

Свою роботу дорожники краю в нинішньому році зосередили на ліквідації ямковості основних маршрутів області. Також оновили розмітку на автодорогах державного значення загальною протяжністю ліній близько 500 км та відремонтували 2 км металевого транспортного огородження.

За бюджетною програмою «Розвиток дорожнього господарства областей української частини Карпатського Єврорегіону» дорожники області освоїти в повному обсязі виділені для Закарпаття 37 з половиною мільйонів гривень. За ці кошти провели середній поточний ремонт найбільш вражених деформаціями ділянок автодороги державного значення Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів загальною протяжністю понад 11 з половиною км.

Зокрема на ділянках сіл Верхній Коропець, Дунковиця, Вільхівка, Грушево, на Залузькому перевалі, в Хусті, Тячеві, Рахові та на Буштинському мості. «На більшості цих ділянок середній ремонт виконували методом гарячого реміксу. Вартість одного кілометра такого ремонту складає від 3-х до 3,5 мільйона гривень», - каже Михайло Попович.

Завдяки голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю, в нинішньому році 3,4 мільйона гривень з державного фонду регіонального розвитку спрямували на ремонт автодоріг державного значення у Міжгірському районі.

За ці кошти відремонтували автодорогу Міжгір’я – Колочава - Буштино, Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я та Долина-Хуст.

В нинішньому році вперше кошти екологічного збору в сумі 1 млн 197 тисяч гривень виділили для стабілізації зсувних процесів біля автодоріг на території Закарпатського біосферного заповідника. Ці кошти використали на автодорозі державного значення Міжгір’я – Колочава - Буштино для стабілізації верхового зсуву. Він загрожував проїзду на Синевирському перевалі, тож там відновили нагірні водовідвідні канави та відремонтували утримуючі підпірні стінки.

«Наразі в Закарпатському облавтодорі підготовлено до роботи в зимових умовах 160 одиниць спеціальної техніки. На складах філій заготовлено 3 тисячі 797 тонн технічної солі, 12 тисяч тонн щебеневих висівок та 100 тонн органо-мінеральних сумішей, - повідомив Михайло Попович.

- Обсяги закуплених паливо-мастильних матеріалів дозволять в разі ускладнення погодних умов забезпечити наявну техніку пальним для боротьби із снігопадом чи ожеледдю», запевнив він.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
10-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1917

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]