Головна » 2013 » Серпень » 20 » Дослідження: більшість молодих українців обирають цивільний шлюб, а не церковний

Дослідження: більшість молодих українців обирають цивільний шлюб, а не церковний

26% українців мають досвід спільного проживання у громадянському шлюбі (тобто проживають чи проживали з партнером або партнеркою разом як подружжя при веденні спільного господарства, але без реєстрації стосунків у РАГСi), пише "Українська правда"

Про це свідчать дані дослідження компанії GfK Ukraine, яке було проведене у липні цього року.

Громадянські шлюби є найбільш популярними в Києві, а також в Південному та Східному регіонах, церковні шлюби – в Західному регіоні.

В церковний шлюб вступали 23% українців.

Переважна більшість українців у віці старше 16 років (84%) перебувають чи перебували у офіційному шлюбі.

16% українців не вступали в шлюб жодного типу, серед вікової категорії 16-30 років таких 54%, серед категорії 30-49 років таких вже лише 7%, а серед категорії старше 50-ти років – 2%.

Серед тих респондентів, які офіційно реєстрували свій шлюб у РАГСі, 11% повідомили, що в даний момент є розлученими (тобто в даний момент фактично не перебувають в подружніх стосунках, не важливо, чи оформлювали розлучення офіційно).

Для українців, які перебували в громадянських шлюбах, частка розлучених дорівнює 18%, для церковних – 6%.

"Незважаючи на те, що близько 80% українців вважають себе християнами, церковному шлюбу віддають перевагу більшість населення лише у Західній Україні. Відповідно, у Західній Україні найменше людей, які розійшлись із своїми партнерами. Зважаючи на негативне ставлення церкви до розлучень, можна припустити, що обвінчатись зважуються лише ті пари, які є найбільш впевненими у своїх почуттях", – коментує Інна Волосевич, старший дослідник GfK Ukraine, відповідальний за соціально-політичні дослідження.

Дослідження проводилося на основі Омнібусу GfK Ukraine протягом 04–19 липня 2013 року.

Загальна вибірка опитування складає 1000 респондентів у віці старше 16 років на місяць.

Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Опитування проводилось методом особистого інтерв'ю. Максимальна похибка – 3,1%.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11414

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]