Головна » 2012 » Жовтень » 3 » Джанда провів зустріч з виборами в селі Осій: говорили про корупцію і життя вчителів

Джанда провів зустріч з виборами в селі Осій: говорили про корупцію і життя вчителів

Осій

В перший день жовтня кандидат у народні депутати Михайло Джанда завітав до села Осій Іршавського району Закарпаття, де провів зустріч з колективом місцевої школи. Під час свого виступу кандидат у нардепи наголосив, що йому добре відомі проблеми вчительського життя, адже сам він зростав у родині педагогів.

Джанда зазначив, що держава просто таки зобов’язана покращити матеріально-технічну базу шкіл, а також рівень оплати вчительської роботи. Крім того кандидат у нардепи наголосив, що наразі у державі виникають фінансові труднощі тільки через неправильні дії керівництва країни, а також корупцію, яка просто таки окупувала всі органи влади. У той же час влада та правоохоронні органи постійно звітують про перемоги у війні з корупцією – зловили на хабарі кількох чиновників. Але такий підхід не є правильним, а тому і не дає результатів, але для повної перемоги над корупцією нічого вигадувати не треба, наголосив Джанда. Україні достатньо застосувати досвід Словаччини, яка за кілька років після долучення до Європейського Союзу змогла повністю викорінити це ганебне явище.

"Необхідно ввести персоніфіковану відповідальність за витрачання бюджетних коштів, контроль за законністю витрат має відбуватися до того, як вони були здійснені, а не після їх здійснення. Тобто профілактика зловживань і унеможливлення здійснення незаконних використань коштів. Так, у Словаччині, в місцевих органах влади є посадова особа, яка проводить контроль правильності використання бюджетних коштів і без підпису на платіжному дорученню цієї посадової особи жодна бюджетна копійка не може бути використана. Кожні півроку вищестоячий контролюючий орган проводить перевірку роботи саме цієї посадової особи, а не органів місцевого самоврядування. Таким чином, лише одна посадова особа здійснює профілактичні заходи, проводить постійний контроль за правильністю використання бюджетних коштів до того, як вони були використанні, а не після їх використання. В Україні ж спочатку здійснюються бюджетні видатки, а після їх здійснення валом пруть різні контролюючі органи (КРУ, Прокуратура, СБУ, УБОЗ, ВБЕЗ), десятки різних інспекцій, які перманентно борються із зловживаннями і доповідають на "верхи" про "успішну" боротьбу з корупцією", - наголосив Михайло Джанда.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-10-2012
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 12463

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]