Головна » 2018 » Липень » 17 » Є в Карпатах на Рахівщині Криваве або Мармароське озеро

Є в Карпатах на Рахівщині Криваве або Мармароське озеро

Ось яка краса на Рахівщині

Є в Карпатах озера популярні, є не дуже популярні, а є майже невідомі. До таких ось невідомих відноситься озеро Криваве під Мармароським хребтом (1600 м. н. у.м.).

Туристи здебільшого навіть не впевнені, чи так воно називається, і проходять повз по хребту замість того, щоб підійти до Кривавого озера ближче. А дарма, цікавий же водойм, хоч і з моторошною назвою.

Головна таємниця озера пов’язана з його назвою. Справа в тому, що через відсутність озера на картах і близько розташованого до прикордонної території, вчені водойми не досліджували.

Відповідно, невідомо, Криваве це озеро насправді, або, скажімо, Піп Іванівське або Мармароське. Тим не менш, хтось перший назвав озеро Кривавим, і звідси пішли легенди і бурмотіння.

Фішка в тому, що на більшість карт Криваве озеро не нанесено – тим не менш, це не якась тимчасова, а цілком собі постійна водойма зсувного типу, з усякою дрібною живністю на кшталт мікроскопічних ракоподібних і мікроорганізмів.

Взимку озеро, як усі порядні високогірні озера в Карпатах, повністю промерзає, і риби ви тут не знайдете. Максимум зустрінете жаб - і то якщо пощастить.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-07-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1788

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]