Головна » 2019 » Березень » 22 » Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства за ознакою статі запускають в Україні

Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства за ознакою статі запускають в Україні

В Україні запускають Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства за ознакою статі

Постанову про порядок його формування та ведення прийнято на урядовому засіданні 20 березня

Кабмін визначив, як формуватиметься та хто вестиме Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства за ознакою статі.

Відповідну постанову № 234 “Про затвердження Порядку формування, ведення та доступу до Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі” було прийнято на засіданні Уряду 20 березня 2019 року.

Передбачено, що суб’єкти, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, своєчасно виявлятимуть факти вчинення насильства та реагуватимуть на них, захищатимуть життєво важливі інтереси постраждалих осіб, запобігатимуть виникненню повторних випадків насильства, забезпечуватимуть проведення заходів у зазначеній сфері, надаватимуть комплексну та своєчасну допомогу постраждалим особам, а також вестимуть облік випадків насильства.

Затверджений Порядок визначає процедуру формування, ведення та доступу до Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі як автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи. Цю систему буде призначено для збирання, накопичення, зберігання, використання, поширення визначених Законом “Про запобігання та протидію домашньому насильству” даних про випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

У Порядку визначено повноваження держателя, адміністратора, реєстраторів і користувачів Реєстру. Також він покликаний вирішити питання конфіденційності використання даних і доступу до інформації, що міститься у ньому.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1536

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]