Головна » 2018 » Лютий » 16 » Експерт - кожен корупціонер високого польоту має свою міні-армію

Експерт - кожен корупціонер високого польоту має свою міні-армію

Я би на місці суддів дуже боялася, коли під час розгляду справи Труханова у залу засідань зайшли молодики. До того ж, усвідомлюючи, яку репутацію має пан Труханов не тільки в Україні, а й за кордоном.

Таку думку висловила виконавчий директор Центру протидії корупції Дарина Каленюк в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 13:00 – 15:00 та 17:00 – 19:00) на телеканалі ZIK.

Відповідаючи на запитання, кому саме мають довіряти люди у судовому процесі, спостерігаючи за справою Труханова. Адже обидві сторони – і обвинувачення і захист, мають своїх прихильників.

«В ідеальному випадку громадяни мали б довіряти суду. Але українському суду я б не довірилася, принаймні зараз, точно. Натомість я б довірилася фактам до того часу, поки не буде створений реально незалежний, професійний антикорупційний суд, який буде розглядати такі справи, як у випадку з Трухановим», – прокоментувала Дарина Каленюк.

Адже, зауважує вона, чи можна сьогодні довіряти судовому процесу і суддям, коли під час розгляду справи Труханова у залу засідань зайшли однаково вдягнуті молодики спортивної форми і заблокували проходи?

«Наявність такого факту свідчила про реальний політичний тиск на суд та суддів. Тому я би на місці суддів дуже боялася, усвідомлюючи, яку репутацію має пан Труханов не тільки в Україні, а й за кордоном.

Зокрема, він має тісні зв’язки з кримінальним світом, а перші звіти про його кримінальне минуле написані італійською поліцією ще у 1997-1998 роках, коли він мав стосунок до мафії та торгівлі зброєю», – підкреслила виконавчий директор Центру протидії корупції.

Дарина Каленюк пояснює, що тісно пов’язані із криміналітетом люди мають у своєму розпорядженні таку собі міні-армію.

«Кожен поважний корупціонер, і пан Труханов не є виключенням, можуть забезпечити собі захист за рахунок такої сили. Але коли ця міні-армія приходить в суд і починає бити активістів, натомість поліція у це не втручається, то ми дуже близькі до хаосу», – застерегла Дарина Каленюк.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
16-02-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1648

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]