Головна » 2015 » Квітень » 22 » Епоха кремлівського шантажу добігає кінця - Грібаускайте

Епоха кремлівського шантажу добігає кінця - Грібаускайте

Президент Литви привітала обвинувачення, які Єврокомісія висунула проти російського газового монополіста - Газпрому.

Епоха підтримуваного Кремлем політичного та економічного шантажу добігає кінця. Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте після того, як Європейська Комісія оприлюднила дані розслідування щодо порушення російським Газпромом правил конкуренції при постачанні газу країнам ЄС.

“Епоха підтримуваного Кремлем політичного та економічного шантажу добігає кінця”, - зазначила Грібаускайте.

Як відомо, за даними Єврокомісії, Литва входить до списку з 8-ми країн ЄС, які найбільше постраждали від несправедливої політики Газпрому.

Нагадаємо, 22 квітня Єврокомісія висунула обвинувачення проти Газпрому, заявивши, що російська компанія перешкоджала формуванню єдиного ринку та справедливої ціни для усіх країн ЄС.

За даними ЗМІ,  раніше лобісти Газпрому у Брюселі заявляли, що у випадку застосування Єврокомісією жорсткого покарання щодо компанії, Росія буде змушена “вжити заходів” в Україні.

Нагадаємо, йдеться про позов ЄС до Газпрому,  в основі якого лежить багаторічне розслідування стосовно порушення правил ціноутворення та інших зловживань з боку російської компанії на європейському ринку, починаючи ще з 2004 року.

Позитивне рішення суду у цій справі може примусити російського газового монополіста змінити бізнес-модель та сплатити колосальний штраф, сума якого може сягати 9,3 млрд євро.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-04-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11024

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]