Головна » 2014 » Липень » 8 » ЄС розширює другий етап санкцій, до третього – не готовий

ЄС розширює другий етап санкцій, до третього – не готовий

Комітет постійних представників країн членів-ЄС (COREPER) в ході засідання в Брюсселі в понеділок, 7 липня, обговорив ситуацію на сході України, а також вплив на неї Російської федерації. Про це заявив європейський дипломат, поінформований про підсумки переговорів.

"Представники обговорили ситуацію у світлі умов, висунутих лідерами ЄС на засіданні Європейської Ради 27 червня. Результат: прийнято принципове рішення розширити обмежувальні заходи (щодо Росії – Ред.)", - сказав дипломат.

Як відомо, саміт ЄС-27 червня висунув на адресу Росії ультиматум з приводу деескалації на Донбасі, строк цього ультиматуму закінчився ще 30 червня.

Між тим, у переліку нових "обмежувальних заходів", які готує ЄС, немає навіть натяку на третій етап санкцій, щодо якого в Євросоюзі ведуть переговори ще з березня-квітня.

Країни готові лише розширити нинішній етап (заборону на в'їзд до ЄС і арешт активів окремих осіб).

"Йдеться тільки про розширення другого етапу санкцій. Думаю, будуть в основному, фізичні особи, а не компанії", - сказав дипломат. Ці санкції були введені Євросоюзом в березні, з того часу список осіб, яким заборонено в'їзд до ЄС, неодноразово розширювався.

Уточнений список осіб, які підпадають під санкції, може бути затверджений 9 липня.

Тим часом, у Вашингтоні продовжують проводити переговори з європейськими партнерами щодо посилення санкції щодо Росії

У повідомленні прес-служби американської адміністрації, поширеному увечері 7 липня, йдеться, що в ході телефонної розмови президенти США і Франції Барак Обама і Франсуа Олланд "погодилися, що Росія повинна буде заплатити додаткову ціну, якщо негайно не вживе заходів щодо деескалації напруженості" в Україні.

Як відомо, раніше в ЄС заявляли, що черговий етап санкцій щодо Росії застосують, якщо мирні переговори не принесуть результатів.

Водночас, за повідомленням джерел, Євросоюз поки не готовий негайно застосувати нові санкції щодо Росії.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
08-07-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11101

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]