Головна » 2015 » Жовтень » 31 » ЄС за два місяці депортував 569 біженців

ЄС за два місяці депортував 569 біженців

З вересня держави ЄС вислали за межі Євросоюзу 569 мігрантів, яким було відмовлено у статусі біженця. Для їх депортації було організовано як мінімум 13 спецрейсів до країн Балканського півострова, а також Африки та Азії.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані Єврокомісії.

Більше 150 з депортованих були вислані з Німеччини. При цьому тільки за один день, 30 жовтня, до ФРН прибули більше дев'яти тисяч нових біженців.

Як випливає з документів з організації рейсів, останній з яких датований 23 жовтня, в процесі брало участь європейське прикордонне агентство Frontex. Польоти здійснювалися в Албанію, Вірменію, Грузію, Косово, Нігерію і Пакистан. Крім того, в жовтні були здійснені чотири польоти з Італії, на борту літаків в цілому перебували 153 пасажири, депортовані в Єгипет і Туніс.

Як відзначає видання - посилення процедури висилки біженців, яким відмовлено в притулку, за межі Євросоюзу стало частиною нової політики ЄС щодо подолання міграційної кризи.

На початку жовтня міністри внутрішніх справ розробили і ухвалили масштабний план, що дозволяє прискорити і спростити процедуру видворення. Однією з її цілей мало стати застереження проти неконтрольованої міграції.

Надалі літаки для депортації біженців з країн Євросоюзу, будуть організовані і оплачені структурами ЄС.

ФРН сподівається "упорядкувати потік мігрантів" через пропускні пункти на кордоні з Австрією

У зв'язку з безперервним потоком біженців, що прибувають до Німеччини через Австрію, на кордоні двох країн з'являться контрольно-пропускні пункти для мігрантів.

Біженці, що прямують до Німеччини через Австрію, зможуть потрапити на німецьку територію тільки через спеціальні пропускні пости.

Представник міністерства внутрішніх справ ФРН заявила, що з 30 жовтня на німецько-австрійському кордоні будуть працюватимуть п'ять контрольно-пропускних пунктів. За її словами, цей захід прийнятий з метою досягнення "упорядкованого переміщення" мігрантів.

За даними федеральної поліції, 29 жовтня на межі з Австрією на федеральну землю Баварія прибуло 7700 осіб, днем раніше - більше 8000, а двома днями раніше - більше 7000.

Нагадаємо, за підсумками екстреного засідання в Брюсселі 26 жовтня лідери країн ЄС ухвалили план з боротьби з міграційною кризою, який складається з 17 пунктів.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11021

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]