Головна » 2014 » Січень » 13 » Євромайдану потрібен діалог з вищим керівництвом силовиків, – дипломат

Євромайдану потрібен діалог з вищим керівництвом силовиків, – дипломат

Спроба формалізувати громадський протест у вигляді організації чи політсили значно спростить роботу репресивному апарату влади. Треба шукати кластерні форми існування, без формалізації. Але основне – треба знаходити шляхи для діалогу у вищому офіцерському складі правоохоронних органів і збройних сил.
Про це у Фейсбук пише колишній генеральний консул України у Стамбулі (Туреччина) Богдан Яременко.

Як розповів Б.Яременко, сьогодні відбулось друге засідання клубу «тих, хто хоче сам щось зробити для змін в країні» – зібралися юристи, філологи, інженери, міжнародники, бізнесмени.

«Боїмось і не хочемо ми силового сценарію. Не бачимо, як він міг би успішно закінчитися. Не бачимо ми також, як можна без нього обійтись. Лунало слово цугцванг. І не лише для нас (ми, ті хто не має інструментів впливу на ситуацію, але хоче жити в нормальній країні). Але і для опозиції, і для влади. Час йде, нічого принципового не відбувається. Влада владу немовби вже не так, щоб і контролювала, але ніхто у нішу, яка вивільнилась, особливо і не влазить. Все це посилює підозри, а чи не однояйцеві вони близнюки? Я, звичайно, знаю, що ні. Але ж залишається – але», – зазначає Б.Яременко.

За його словами, учасники засідання дійшли висновку, що найбільш системна зміна необхідна для країни – це відмова від олігархічного укладу. «Це питання, як видається, має стати одним з наріжних каменів майбутньої виборчої кампанії та програми трансформації країни. Особливо це важливо для агітації на Сході і Півдні України», – переконаний Б.Яременко.

Тако йшлося про можливі шляхи мінімізації загроз для учасників протесту.

«Є лише загальні рекомендації. Хочете вважайте мене провокатором, але, здається, спроба формалізувати громадський протест у вигляді організації чи політсили значно спростить роботу репресивному апарату влади. Треба шукати кластерні форми існування, без формалізації. Але основне – треба знаходити шляхи для діалогу у вищому офіцерському складі правоохоронних органів і збройних сил (усі зрозуміли все правильно – скоро 23 лютого, треба ж з кимось чарку випити)», – додав Б.Яременко.

Він також зазначив, що обговорюється ідея створювання альтернативного МЗС. «Ну, щоб хоч хтось виразно і людською мовою міг пояснювати, що відбувається», – зауважив Б.Яременко.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11151

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]