Головна » 2016 » Січень » 4 » Фільми про російських ментів та чекістів Яценюк заборонив

Фільми про російських ментів та чекістів Яценюк заборонив

 Кабінет міністрів України заборонив Державному агентству з питань кіно (Держкіно) проводити державну реєстрацію та видавати прокатне посвідчення на фільми, учасники яких входять до переліку осіб, що загрожують національній безпеці (формується СБУ, публікується Мінкультури). Таке рішення закріплено постановою уряду №1143 від 2 грудня 2016 року за підписом прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, текст якої оприлюднено на Урядовому порталі.

Згідно з постановою, Держкіно також заборонено проводити держреєстрацію та видавати прокатне посвідчення на фільми, сюжет яких містить популяризацію "силових" органів держави-агресора або радянських органів державної безпеки.

Крім того, вказаною постановою уряд збільшив розмір плати за видачу Держагентством з питань кінопрокатних посвідчень на всі види фільмів залежно від прав поширення з 30-170 гривень до 150-850 гривень.

Постановою також передбачається введення плати за отримання прокатного посвідчення на фільми національного виробництва, заборонені до показу особам, молодшим за 18 років, тоді як раніше прокатні посвідчення для таких фільмів видавалися на платній основі тільки у разі вікового обмеження в 21 рік.

Нагадаємо, в одному з російських телесеріалів про поліцію під назвою "Повернення Мухтара" у 2012 році знялася донька чинного голови української держави Євгенія Порошенко. Євгенії тоді було 12 років. Її можна побачити у 8-й серії 8-го сезону ("У пошуках Герцога"), де вона з'являється в кадрі лише на кілька хвилин в середині (з 17:38) й наприкінці серії (з 44:00).

Петро Порошенко тоді обіймав посаду міністра економічного розвитку і торгівлі в проросійському уряді Миколи Азарова, котрий наразі переховується у Москві.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1899

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]