Головна » 2017 » Грудень » 29 » Фондовий ринок і цінні папери

Фондовий ринок і цінні папери

У нинішній час невід'ємну частину торгівлі являє собою фондова біржа, так як на ній укладають чималу кількість угод у всьому світі щосекунди. Практично кожному, хто жадає примножити власний капітал, належить познайомитися з фондовим ринком. Оскільки на цінних папери є можливість досить швидко заробити непогану суму. Що ж таке фондовий ринок? Головним словом в цій тираді вважається слово ринок, на якому є торговці і споживачі, продуктом на цьому ринку йдуть цінні папери. До речі, якщо вам знадобиться експертна оцінка цінних паперів в Україні, тоді радимо звернутися за допомогою на ресурс pareto.com.ua.

Бони, промоакції, чеки, ф'ючерси, опціони і т. д. - це перелік цінних паперів. Саме внаслідок цього друга назва фондової біржі - ринок цінних паперів. Усередині фондового ринку капітал переміщається з однієї частини економічного сектора в інший. Наприклад, є фірма, яка виробляє певний товар, але у неї не вистачає коштів. Щоб залучити капітал в фірму, вона викидає цінні папери на фондову біржу. Потім інший член ринку, купує ці папери. Так, перерозподіляються кошти між фірмами і секторами економіки.

Члени біржі цінних паперів:

1. вкладники - гравці ринку, якісь здійснюють покупку цінних паперів;
2. емітенти - виробники цінних паперів;
3. агенти, дилери і т. д. - гравці ринку, які спеціалізуються на заробітку, в певному підрозділі фондового ринку.

З першими двома все зрозуміло, давайте детальніше зупинимося на третьому учасникові ринку. У чому ж полягає суть їхньої праці? Вони торгують цінними паперами, але не для себе, а в якості посередників беруть участь в аукціонах на замовлення свого клієнта. Сенс їхньої праці в тому, щоб збільшити грошову суму, яку вніс клієнт, здійснюючи певні транзакції на біржі цінних паперів з вигодою для клієнта.

Їхній заробіток - це дивіденд від угод, які принесли прибуток клієнту. Також для здійснення роботи на фондовій біржі вони неодмінно повинні мати ліцензію. Ось чому на біржу потрапити шахраям практично неможливо, адже ніхто не має бажання втратити ліцензію. Обдурити на ринку цінних паперів значно складніше, ніж обважити в магазині. Ринок цінних паперів ділять на два основних:

1. початковий фондовий ринок. На цьому ринку торгують тільки що зробленими цінними паперами. Він досить волатильний, оскільки ціна на ринку для даних паперів ще не сформувалася;
2. вторинний фондовий ринок. На даній біржі угоди укладають з цінними паперами, які вже були закуплені хоча б один раз.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-12-2017
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1819

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]