Головна » 2015 » Листопад » 20 » Фотовиставку «Війна. 11 історій» про українських Героїв представили у Варшаві

Фотовиставку «Війна. 11 історій» про українських Героїв представили у Варшаві

Відомий український художник Тарас Полатайко представив у Варшаві свою виставку фоторобіт «Війна 11 історій». Захід приурочений до другої річниці Революції Гідності.

Про це із Варшави передає спецкор IA ZIK Оксана Денисюк.

«Для мене дуже приємно, що під час підготовки виставки та у її презентації взяло участь одразу два посольства – України та Канади, – зауважив митець. – А також це вперше, що фотографії доступні для широкого загалу глядачів – вони розміщені просто неба: на вулиці, біля посольства Канади. За допомогою QR-коду можна перейти на сервіс, де звучать історії наших героїв, які захищають Україну від ворога».

«Війна. 11 історій» – це унікальна виставка, говорить її автор, яка складається з декількох компонентів: фотографій Героїв, інтерв’ю з ними, які можна прослухати. Тобто, це своєрідне поєднання класичного мистецтва з новими технологіями.

«Для мене було дуже важливо, що жодне інтерв’ю не зазнало жодних змін: все, що почують люди – реальні історії реальних людей, нових героїв нового часу», – говорить Тарас Полатайко. На жаль, один з Героїв помер – це Сергій «Динаміт», який мужньо воював проти ворога і мужньо боровся за свободу всієї країни».

Найперша мета цієї виставки – показати наших воїнів та зібрати кошти на їхнє лікування. Одинадцять історій вже побачило понад десять міст в Україні та за кордоном. Під час першої презентації, яка проходила у Києві, волонтери зібрали понад 30 тисяч гривень. Виставка у Варшаві не є благодійною. На переконання Надзвичайного і Повноважного посла України в Польщі Андрія Дещиці, фотографії повинні показати усій європейській спільності нових героїв України, звитяга та мужність котрих заслуговує на повагу та всесвітню шану.

Памела Ісфелд, яка виконує обов’язки посла Канади в Польщі, під час відкриття виставки наголосила: для їхньої країни дуже важливо, що фотографії будуть розміщуватись саме поруч з будівлею посольства.

«Ми завжди підтримували і будемо підтримувати Україну в усіх її починаннях. Особливо, зараз, коли є агресія зі сторони Росії і коли українське суспільство бореться з ворогом, відтак як ніколи потребує підтримки від міжнародної спільноти. Я рада, що нинішня виставка – це свого роду демонстрація нашої допомоги та нашого сприяння», – додала вона.

У свою чергу, митець Тарас Полатайко вже обдумує про продовження своєї праці і хоче ще раз зустрітись з учасниками своєї роботи, аби оповісти суспільству про подальшу долю героїв.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1951

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]