Головна » 2012 » Жовтень » 3 » Гарбуз Балозі від Тягнибока

Гарбуз Балозі від Тягнибока


Нема жодного сумніву, що серед варіантів «з ким домовлятися» клан Балог уважно розглядав партію ВО «Свобода». По-перше, в Закаратті в силу історичних обставин ця політична сила не має значного впливу і авторитету серед мешканців. Відповідно, з ними має бути легше домовитися про взаємні дії.

По-друге, деяка частина населення все ж розділяє політичні настрої націоналістів, особливо це стосується Рахівщини. Залучити їх симпатії на бік мажоритарників від «Єдиного Центру» Балогам, звісно кортить, враховуючи, що їх «безперечне рейтингове лідерство» існує лише у хворобливій уяві кишенькових барвівських соціологів. Саме тому очільник клану вже не раз в промовах висловлював щонайменше лояльність, а здебільшого – навіть удавану симпатію до партії Тягнибока. Такого роду реверанси мали стати сигналом для «Свободи» – Балога готовий до перемовин, ба більше – «Єдиний Центр» що тобі той фатюв на сватанках – файно наряджений, в порайбаних гатях і з чічкою в рехлику стоїть зі сватами біля «свободівської» хижі.

Пізніше в інтерв’ю радіо «Свобода» відкрито повідомив, що такі переговори мали місце:

«– Тобто, Ви підтверджуєте, що Ви насправді останнім часом спілкувалися з паном Тягнибоком…
– Однозначно – так.
– Про що саме Ви домовилися?
– Ми спілкуємося з багатьма політиками, але сьогодні цій молодій амбітній людині, я вважаю, потрібна допомага.»

Здавалося б – ось-ось, і ми будемо свідками протиприроднього альянсу. Напевно, щоб підготувати суспільну думку, хтось підкинув відповідну інформацію всеукраїнському сайту «Полеміка»:

Балога і Тягнибок домовилися про взаємну підтримку на виборах?

Олег Тягнибок та Віктор Балога провели конфіденційні переговори з приводу співпраці на парламентських виборах та погодили умови взаємодії. Про це повідомляє Полеміка.

Балога і Тягнибок домовилися про взаємну підтримку на виборах?

За даними Полеміки, співпраця Тягнибока і Балоги пов’язана з тим, що вони мають взаємні електоральні інтереси в регіонах один одного.

Рейтинг ВО Свобода, за даними соціологічних досліджень, на Закарпатті досить низький і Балога пообіцяв сприяти пропаганді цієї політичної сили в регіоні.

Натомість Тягнибок і його партія підтримають креатури Балоги в ряді мажоритарних округів.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, Віктор Балога у своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук днями справді назвав "Свободу” серед тих партій, які закарпатцям варто підтримати на цих виборах.

Завважимо, що попри те, що позиції кандидатів-мажоритарників, що їх підтримують на виборах до парламенту Віктор Балога та Єдиний Центр, і так значно сильніші від позицій їх конкурентів, домовленості зі "Свободою” дозволять їм залучити голоси радикальної частини проукраїнсько налаштованих закарпатців. Тоді як за партійними списками партії не конкурують, оскільки Єдиний Центр не бере участі в цих виборах як партія.

Проте не так сталося, як гадалося. Відразу після мітингу в Ужгороді лідер ВО«Свобода» Тягнибок у відповіді закарпатському журналісту вкрай негативно відгукнувся про очільника ЄЦу:

«Переконаний, люди чудово розберуться, хто є справжньою опозицією, а хто представляє цю владу чи співробітничає з нею. Напередодні виборів серед політиків існує чіткий розділ – або ти в опозиції, тобто проти нинішнього режиму, або ти на боці влади. І оці загравання «і вашим і нашим» нікому нічого не додадуть. Щоб згуртувати противладні сили, серед мажоритарників по всіх округах України затверджено узгоджених кандидатів від об’єднаної опозиції. Саме за них, а не за перевертнів і перебіжчиків наша політична сила закликає віддавати свої голоси.

До речі, спілкуючись із закарпатцями я помітив – тут люди дуже тонко відчувають ці нюанси, тож гадаю, провести їх нікому не вдасться».

Цілком згодні з Олегом Тягнибоком і в Закарпатській обласній організації «Свободи». Днями вони розповсюдили наступну офіційну заяву:

Закарпатська "Свобода”: "З перевертнями й прислужниками режиму нам не по дорозі!”

Нещодавно деякі закарпатські інтернет-ЗМІ поширили неправдиву інформацію щодо нібито "домовленості про співпрацю” між лідером Всеукраїнського об’єднання "Свобода” Олегом Тягнибоком та міністром уряду Азарова-Тігіпка-Табачніка, головою партії "Єдиний Центр” Віктором Балогою.

Закарпатська обласна організація ВО "Свободи” заявляє: жодних домовленостей між нашою політичною силою та В. Балогою немає й бути не може. У нас немає нічого спільного з політиком, чия політична сила на президентських виборах 2010 року відкрито підтримувала Януковича, злочинний режим якого нищить державність, українську мову, культуру.

Політичний вплив Віктора Балоги останнім часом помітно зменшився, а очолювана ним партія навіть не спромоглася сформувати передвиборчий список і сподівається лише на кількох мажоритарних кандидатів. Натомість рейтинги ВО "Свобода” постійно зростають, і вже немає сумніву, що за підсумками виборів наша політична сила буде представлена у Верховній Раді. Схоже, йдеться про намагання режиму Януковича скомпрометувати націоналістичне об’єднання повідомленнями про "співпрацю” з одіозними для багатьох на Закарпатті політичними силами.

Ще раз наголошуємо: будь-які заяви про співпрацю між "Свободою” та Віктором Балогою є нічим іншим як брудною піар-технологією. "Свобода” та ВО "Батьківщина” йдуть на вибори разом двома потужними колонами. Щоби згуртувати дійсно опозиційні сили в усіх регіонах нашої держави, в тому числі і на Закарпатті, серед мажоритарників по всіх округах затверджено узгоджених кандидатів від об’єднаних сил опозиції. Саме за них "Свобода” закликає віддавати свої голоси. Упевнені, що люди розберуться, хто є справжньою опозицією, а хто представляє цю владу чи співробітничає з нею.

З перевертнями й прислужниками режиму нам не по дорозі!

Прес служба Закарпатської обласної організації ВО "Свобода”

* * *

Отже картина вимальовується наступна – ВО «Свобода» урочисто вручила великого гарбуза залицяльникам з мукачівської політико-кримінальної групи.

Проте пропозиції «руки і серця» безумовно надалі будуть і на адресу інших політичних сил, що розраховують на певні результати виборів в Закарпатті. Сподіваємося, з тим же кінцевим результатом.

За матеріалами: Новини сьогодні
03-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11828

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]