Головна » 2017 » Квітень » 12 » Газовики Волині перевірили стан газових приладів

Газовики Волині перевірили стан газових приладів

Проведені у 2016 році спеціалістами компанії "Волиньгаз" заходи з планово-технічного обслуговування приладів газопостачання та контролю вживання блакитного палива засвідчили, що досить велика кількість волинян не дотримується заходів безпеки під час використання газових приладів. Так, працівниками "Волиньгазу" виявлено близко 5 тисяч порушень, досить багато випадків відключення приладів після перевірок, оскільки прилади використовуються з численними порушеннями, що можуть загрожувати життю та здоров'ю мешканців житла.

Що включає в себе планове обслуговування газових приладів

Прес-служба "Волиньгазу" повідомляє корреспонденту РБК Украина, що головною метою перевірок є недопущення аварійної небезпеки, яка може статися внаслідок недбалої експлуатації газового обладнання. Фахівці компанії проводять обслуговування внутрішньодомових газопроводів, перевіряючи їх на щільність, також перевіряются газові прилади, оперативними методами ліквідуються витоки газу. Ще однією метою планового обслуговування є допомога мешканцям у якомога ефективнішому та економнішому використанні природного газу.

Порушення під час експлуатації газових приладів

З року в рік працівники газової компанії виявляють типові порушення, більшість з яких трапляється саме з вини споживачів блакитного палива. Самостійний ремонт, заміна або встановлення газових приладів, неузгоджена з відповідними органами зміна планування оселі. За словами технічного директора "Волиньгазу" Сергія Галянта, такі дії споживачів – «перший крок до нещасного випадку». Спеціалісти компанії радять мешканцям, у яких виникла потреба газифікації, ремонту чи заміни обладнання, зміни планування оселі звертатися виключно до фахівців, у яких є дозвіл на здійснення робіт такого роду. З п'яти тисяч виявлених порушень наразі ліквідовано понад 2 тисячі, приписи про незадовільний стан приладів отримало понад 2,5 тисячі абонентів, 658 приладів за результатом перевірки відключені від постачання газу у зв'язку з незадовільною експлуатацією, що становить небезпеку для життя людей.

Відсутність тяги – головна причина отруєнь газом

Ще однією серйозною проблемою є порушення, що можуть призвести до відсутності тяги у вентиляційних каналах. Це може спричинити вибух або отруєння мешканців чадним газом. У разі виникнення проблем з вентканалами утримувач будинку має викликати спеціалістів для усунення несправності та прочистки вентканалів. Після перевірки у разі негативного висновку комісії ПАТ "Волиньгаз" повинне припинити газопостачання за зазначеною адресою. За результатами останньої перевірки ДВК від газопостачання були від'єднані 14 споживачів. Відсутність тяги, за статистикою, є головною причиною отруєння чадним газом, але наразі лише половина споживачів надали відповідні акти компанії "Волиньгаз".

Роз'яснювальна робота серед споживачів

"Волиньгаз" щороку проводить роз'яснювальну роботу серед усіх категорій споживачів природного газу. Під час останнього обстеження інструктажі отримали понад 103 тисячі мешканців Волині, серед яких також учні загальноосвітніх навчальних закладів і студенти, що мешкають у гуртожитках. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуаціях також провела відповідні заходи в рамках засідань.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-04-2017
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11005

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]