Головна » 2018 » Серпень » 2 » Генпрокурор - у Києві готували теракт Савченко, Рубан і Захарченко

Генпрокурор - у Києві готували теракт Савченко, Рубан і Захарченко

У Києві готували теракт Савченко, Рубан і Захарченко, - генпрокурор

В ГПУ також показали як саме мала розташовуватись зброя для здійснення теракту.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що у центрі Києва готували теракт троє людей — народна депутатка Надія Савченко, керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан та екс-глава МВС Віталій Захарченко.

Про це під час спільного брифінгу СБУ та ГПУ заявив генпрокурор, повідомляє кореспондентка Громадського радіо.

«Зброю надали у так званій «ДНР» з відома Російської Федерації», — сказав Луценко. Він додав, що це — міномети, міни, стрілецька зброя тощо. Таку зброю показали журналістам під час проведення брифінгу.

В СБУ та ГПУ також показали схеми із позначенням того, як, на думку слідства, мала розташовуватися зброя та зони її ураження.

За словами Луценка теракт у центрі міста призвів би до численних жертв серед цивільного населення. «Наразі досудове слідство завершене, сторони ознайомлюються з матеріалами справи, після цього обвинувальний акт буде передано до суду», — сказав Юрій Луценко.

1 серпня у Генпрокуратурі заявили, що розслідування у справі Савченко-Рубан завершене. Надії Савченко інкримінують вчинення дій із метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Рубан проходить у тій же справі. Обидва перебувають під вартою.


У Києві готували теракт Савченко, Рубан і Захарченко, - генпрокурор 02 серпня 2018 - 13:47 В ГПУ також показали як саме, мала розташовуватись зброя для здійснення теракту Генрокурор Юрій Луценко заявляє, що у центрі Києва готували теракт троє людей — народна депутатка Надія Савченко, керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан та екс-глава МВС Віталій Захарченко. Про це під час спільного брифінгу СБУ та ГПУ заявив генпрокурор, повідомляє кореспондентка Громадського радіо. «Зброю надали у так званій «ДНР» з відома Російської Федерації», — сказав Луценко. Він додав, що це — міномети, міни, стрілецька зброя тощо. Таку зброю показали журналістам під час проведення брифінгу. В СБУ та ГПУ також показали схеми із позначенням того, як, на думку слідства, мала розташовуватися зброя та зон її ураження. За словами Луценка, теракт у центрі міста призвів би до численних жертв серед цивільного населення. «Наразі досудове слідство завершене, сторони ознайомлюються з матеріалами справи, після цього обвинувальний акт буде передано до суду», — сказав Юрій Луценко. 1 серпня у Генпрокуратурі заявили, що розслідування у справі Савченко-Рубан завершене. Надії Савченко інкримінують вчинення дій із метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Рубан проходить у тій же справі. Обидвоє перебувають під вартою.

Детальніше читайте на Громадському радіо: https://hromadskeradio.org/news/2018/08/02/u-kyyevi-gotuvaly-terakt-savchenko-ruban-i-zaharchenko-genprokuror

За матеріалами: Новини сьогодні
02-08-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1668

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]