Головна » 2017 » Вересень » 23 » Геращенко - узгодження введення миротворців у Донбас з представниками ОРДЛО неможливе

Геращенко - узгодження введення миротворців у Донбас з представниками ОРДЛО неможливе

Росія не повинна брати участь у миротворчій місії на сході України, заявила перший віце-спікер Верховної Ради.

Узгодження введення миротворців ООН на Донбас з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) не буде, заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко в ефірі програми "Право на владу".

Вона також зазначила, що Росія не повинна брати участь у миротворчій місії на сході України. Рада Безпеки ООН повинна вказати це в резолюції, а після цього Рада може затвердити відповідний документ, додала Геращенко.

Також віце-прем'єр на своїй сторінці в Facebook підкреслила, що однією з цілей миротворчої місії в Донбасі є виведення російських військ з регіону.

"Моя позиція: миротворці - це один з важелів відновлення світу, не панацея, тому що ключове - це добитися від РФ виведення своїх військ і техніки, припинення фінансування бойовиків. Але миротворці на українських умовах, з чітко визначеним мандатом, а не сурогатна пропозиція РФ "місії з охорони місії", точно сприятимуть деескалації та демілітаризації регіону", - написала Геращенко.

Президент Петро Порошенко закликав Раду Безпеки ООН розмістити миротворців у Донбасі в найкоротші терміни. Глава України наголосив, що миротворці повинні бути розміщені на всій території ОРДЛО та українсько-російському кордоні.

РФ, у свою чергу, не хоче пускати миротворців на схід від лінії розмежування.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-09-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1695

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]