Головна » 2013 » Березень » 26 » Геркулесова дієта - для тих, хто стежить за здоров'ям

Геркулесова дієта - для тих, хто стежить за здоров'ям

    

Геркулесова каша, або простіше кажучи, вівсянка, мабуть, самий ідеальний продукт для монодієти. Адже худнути потрібно правильно, не завдаючи при цьому шкоди здоров'ю, а в даному випадку можна його ще й зміцнити. Напевно, кожен з нас пам'ятає, як в дитинстві батьки весь час намагалися нагодувати нас цією тоді ще гаряче нелюбимою кашею. А ось англійці - народ освічений, вони цінують і люблять вівсянку практично з пелюшок. Така увага до геркулесівської каші цілком заслужена.

Про користь дієти на геркулесівській каші

Для тих, хто досі не цікавився вівсянкою, слід уточнити, що «геркулес» - це пластівці, отримані спеціальним чином при обробці зерен вівса. Вівсяні пластівці є самим низькокалорійним дієтичним продуктом. А все тому, що вівсянка відрізняється високим вмістом клітковини, майже всіх необхідних організму вітамінів і мінералів. Вівсяна каша чудово вгамовує голод, знижує рівень холестерину, очищає організм.

Вже цього достатньо для того, щоб не сумніватися в ефективності геркулесівської дієти. У перервах між дієтами можна влаштовувати розвантажувальні дні, вживаючи в їжу тільки вівсянку. Це теж сприяє кращому самопочуттю і втраті зайвої ваги. Відмінна риса геркулесівської дієти - універсальність. На ній можна сидіти не тільки здоровим людям, але і хворим на діабет, і тим, хто страждає захворюваннями шлунка або серцево-судинної системи. У всіх випадках дієта буде винятково корисна.

Ефективність геркулесівської дієти

На сьогоднішній день дієти на вівсяній каші досить поширені. За ступенем строгості виділяють 2 види дієт: жорстка і щадна. На жорсткій дієті за тиждень можна втратити до 7 кг. І це зовсім не дивно. Адже у вівсяній каші, звареній просто на воді, без цукру, солі і масла, міститься всього 84 кілокалорій на 100 грамів! При продовженні терміну дієти ще на 3 дні можна скинути до 10 кілограм.

Основна геркулесова дієта

Раціон самого суворого виду дієти на вівсяній каші жорстко обмежений і простий, але до всього цього і найбільш ефективний.

Протягом дня потрібно їсти тільки вівсянку, запиваючи трав'яними настоями (бажано з шипшини, так як він містить велику кількість вітаміну С) і зеленим чаєм. Важливим моментом є правильне приготування каші. Ні якого молока, готувати кашу слід обов'язково на воді. Причому краще вівсяні пластівці не варити, а запарювати гарячою водою протягом 10-20 хв, закривши щільно прилягаючою кришкою. Таким чином ви зможете максимально зберегти всі корисні властивості вівсянки. Цукор, сіль, масло та інші добавки використовувати також не можна. Починаючи з 4 дня дієти в добовий раціон можна додати 1 зелене яблуко. Протягом всієї дієти намагайтеся не їсти пізніше, ніж за 3 години до сну. Таке правило буде дуже корисним, якщо увійде у вас до звички навіть після закінчення дієти.

Щадна дієта на геркулесівській каші

Щадна дієта більш різноманітна і призначена для тих, кому складно харчуватися однією кашею протягом стількох днів.

1. Сніданок - каша, приготована за рецептом суворої дієти, в яку можна додати 1 подрібнене яблуко. Яблуко також можна замінити жменькою родзинок. П'ємо знову-таки чай або трав'яні настої.

2. Обід - тепер в кашу можна додати ложечку меду і склянку йогурту або кефіру з мінімальною жирністю. Не забувайте пити настої і чай.

3. Вечеря - кашу слід зварити не на воді, а на знежиреному молоці або кефірі з додаванням ложечки меду. Додатково з'їжте 1 зелене яблуко і випийте чай.
Якщо дуже складно дотримуватися дієти, можна час від часу перекушувати яблуком або сирою морквою. Щадну дієту можна продовжувати до 2 тижнів, але потім обов'язково робити перерву на кілька місяців. Пам'ятайте, що на час кожної із запропонованих дієт слід повністю відмовитися від солі і цукру!


За матеріалами: Новини сьогодні
26-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11676

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]