Головна » 2019 » Січень » 27 » Гігабайти конфіденційних листів російських чиновників виклали в мережу хакери

Гігабайти конфіденційних листів російських чиновників виклали в мережу хакери

Конфіденційні листи російських чиновників і активістів, вкрадені хакерами за останні 10 років, були опубліковані 25 січня під загальною назвою "Темна сторона Кремля". Про це повідомляє російська служба "Бі-бі-сі".

Зазначається, що архів «Темна сторона Кремля» з'явився в анонімній мережі Darknet. Це тільки частина масиву даних з різних країн світу, узагальнених проектом Distributed Denial of Secrets (DDoS).

У російському розділі сайту опубліковані шість архівних файлів загальним обсягом близько 190 гігабайт. В основному це електронні листи і повідомлення, відправлені російськими чиновниками і активістами і вкрадені в різний час різними групами хакерів.

У матеріалах, які стосуються Росії, зокрема, йдеться про контакти між Кремлем та Російською православною церквою, експорт зброї, фальсифікацію історії збиття над Україною літака рейсу МН17 у 2014 році.

Крім того, в базі DDoS є раніше викладені хакерами листи, приписувані співробітникам холдингу "Конкорд" бізнесмена Євгена Пригожина - ЗМІ називають його "кухарем Путіна" і пов'язують з "фабрикою тролів".

Більшість витоків, які публікувалися останні 10 років, пізніше виявлялися недоступні. Вони були видалені самими хакерами або власниками файлових сховищ. Тепер DDoS зібрали їх в одному місці і назвали "Темної стороною Кремля".

Журналістка Емма Бест з Бостона, яка допомагала створити платформу DDoSecrets, зазначила, що сайтом займається кілька активістів, які побажали залишитись анонімними.

Зараз сайт з базою витоків доступний тільки для користувачів анонімного браузера Tor і його аналогів.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-01-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1606

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]