Головна » 2013 » Січень » 15 » Глухота для багатьох людей залишилася в минулому?

Глухота для багатьох людей залишилася в минулому?


Глухота для багатьох людей залишилася в минулому?
Фахівці Гарвардського університету розробили медикамент, який здатний позбавити людину від постійної глухоти. Такий ефект домагається завдяки тому, що засіб регенерує волосяні клітини внутрішнього вуха, які і сприймають звуки.

В даний час препарат знаходиться на стадії розробки і має назву LY411575. Завдяки його прийому стає можливим відновлення волосяних клітин внутрішнього вуха, які і є звуковими сенсорами. Саме тому можна сказати що медикамент позбавляє від глухоти.
До недавнього часу фахівцям не вдавалося регенерувати дані клітини, на життя яких впливають всілякі фактори, такі як вплив шуму, токсичні ліки та інфекції.

Такий вид глухоти дуже часто стає проблемою рок-музикантів та ді-джеїв. До недавнього часу цей діагноз вважався невиліковним.

Однак, згідно з результатами дослідження нового препарату, з'ясувалося, що після його застосування слух у лабораторних гризунів, які оглухли через вплив сильного шуму, частково відновився. На думку дослідників подібного ефекту можна добитися і при лікуванні людей.



За матеріалами: Новини сьогодні
15-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11340

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]