Головна » 2015 » Лютий » 22 » Голів ОДА замінять префекти - Порошенко

Голів ОДА замінять префекти - Порошенко

Президент Петро Порошенко має намір затвердити склад конституційної комісії наступного тижня.

Про це він заявив у Запоріжжі в суботу під час представлення новопризначеного голови Запорізької облдержадміністрації Валентина Резніченка, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наступного тижня я підпишу нарешті узгоджений склад конституційної комісії. Причому, це буде вже розвиток позицій, оскільки в останні дні ми вже ухвалили кілька важливих рішень щодо питань бюджетної децентралізації. Це перші кроки, з яким ми повинні навчитися працювати" - сказав Порошенко.

За словами глави держави, внаслідок конституційної реформи з децентралізації влади левова частка повноважень перейде від центральних органів влади на місця.

"Обласна рада буде не просто узгоджувати, але і обирати - це мій принциповий базисний шлях реформування місцевого самоврядування. Президент матиме можливість для того, щоб не дати Україні розповзтися, призначати префектів", - сказав він.

"А префекти матимуть виключно контрольні функції. І якщо громада ухвалила рішення, умовно кажучи, про відокремлення від України, перфект матиме можливість це зупинити, рішення відправити до Конституційного Суду, і таким чином вплинути на рішення влади", - розповів Порошенко.

Як повідомлялося, 2 лютого на Національній раді реформ президент заявив, що конституційна комісія для підготовки змін до основного закону буде сформована до кінця поточного тижня. Глава держави також заявив, що має намір запропонувати голові Верховної Ради Володимиру Гройсману очолити цю комісію.

Президентський законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації внесено до парламенту в жовтні 2014 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11073

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]