Головна » 2013 » Березень » 12 » Горіх - запорука здоров'я

Горіх - запорука здоров'я

Горіх волоський

Горіх - запорука здоров'я

Чи відомо вам, що у волоських горіхах є абсолютно все, що потрібно людині: починаючи від жирів, білків, солей, мікроелементів і кінчаючи розкішним «букетом» вітамінів? Хочете знати більше про користь горіхів - читайте далі! На Кавказі і в Молдавії досі жива традиція: народилася дитина - посади для нього горіхове дерево. Воно й нагодує, і від усіх хвороб вилікує. Та й по сукупності цілющих властивостей волоському горіху немає рівних.

Якщо вірити грецьким легендам, цими горіхами харчувалися навіть безсмертні боги, спускаючись з небес. Горіховим «молочком» (розтерті горіхи з водою) здавна вигодовували немовлят, які втратили матір, а годуючі малят мами і самі посилено харчувалися горіхами.

Немає головного болю

 Через зовнішню схожість ядра з мозком древні вірили, що він виліковує головний біль і служить їжею для розуму. Це повністю підтверджує сучасна наука - у волоському горісі знайдений комплекс біологічно активних речовин, які благотворно впливають на судини головного мозку, допомагаючи попередити і навіть вилікувати атеросклероз. Якщо з'їдати по кілька ядер в день, можна зняти сильну нервову напругу. До речі, це допоможе уникнути і передчасного старіння.

Немає серцево-судинних захворювань

Зрілі ядра волоського горіха містять 58-77% одної з найкращих рослинних олій, багатої моно-і поліненасиченими жирними кислотами. Ця олія - найсильніші антиоксиданти. Вони чудово діють проти всіх хвороб серцево-судинної системи і печінки. Альфа-лінолева кислота, широко відома під назвою «Омега-3», проявила унікальні властивості у профілактиці та лікуванні онкологічних захворювань. Вона здатна розчиняти спайки, рубці, фіброми, міоми, кістозні та інші пухлини, допомагає лікувати хвороби суглобів.

Немає гіпертонії

Товчені ядра з медом корисні ослабленим хворим, при гіпертонії і туберкульозі легенів. Завдяки високому вмісту магнію, горіхи знижують тиск, мають жовчогінну дію й рекомендуються усередину по 75-100 г в день з хлібом при лікуванні захворювань жовчовивідних шляхів.

Ні - хворобам очей і вух

Горіхове масло використовують при лікуванні кон'юнктивіту, блефариту, запалення середнього вуха, сечокам'яної хвороби. Масляний настій готують з 50-80 г нарізаного свіжого листя і 300 г стерильної соняшникової олії, настоюють при кімнатній температурі 15-20 днів.

Ні - грибку

Взагалі ж, лікувальними властивостями володіють рішуче всі частини волоського горіха: листя, зелені околоплідники (шкірка), перегородки і нирки. У них містяться флавоноїди, глікозиди, β-каротин, величезна кількість вітаміну С (у 8 разів більше, ніж в чорній смородині!), В1, В6, Р, Е, дубильні речовини. Але основну цінність представляють α-і β-юглон, що володіє протипухлинною активністю. Листя має найсильніші фітонцидні, бактерицидні та протигрибкові властивості. А їх ефірні фракції згубні для найпростіших, в тому числі трихомонад, які стали справжнім бичем людства. Поміщені поруч з листям горіха, вони гинуть протягом 12-18 секунд.

Ні - висипанням

Відвари листя і оболонки незрілих плодів додають у ванни для дітей при золотусі і ексудативному діатезі, застосовують при лишаях і висипах, сухій та вологій екземі, нейродерміті, грибкових ураженнях, запаленні лімфатичних залоз, псоріазі, стрептококових і стафілококових захворювання шкіри і слизових оболонок, пародонтозу та гінгівіту. Свіже листя прикладають при лікуванні трофічних виразок, фурункулів, гнійних ран. І це далеко не всі прояви божественної сили волоського горіха.

Для очищення судин головного мозку, зняття головного болю і поліпшення пам'яті: стакан перегородок залити пляшкою горілки і настоювати 2 тижні. Готову настоянку приймати 3 рази на день перед їжею по 5-6 крапель, розводячи їх в 1 ст. ложці води. Курс складає 10 днів, перерва - 7 днів, потім лікування потрібно повторити.

Немає функціональних порушень

При порушеннях функції підшлункової залози (діабет, панкреатит), екземах, подагрі, рахіті, гастритах і колітах: 2 ст. ложки нарізаних смужками свіжого листя горіха (або 1 ст. ложка подрібнених сушених листя) залити 0,5 л киплячої води. Настоювати 40 хвилин. Процідити і випити за 3-4 прийоми за добу. Курс лікування - від 3 тижнів до 3 місяців. Повністю виліковує неінсулінозавісімий діабет і панкреатит, а при інсулінозалежному діабеті сприяє зменшенню кількості уколів. Об'єктивний контрольний показник - рівень цукру в крові. Суб'єктивно буде поліпшуватися самопочуття.

При мастопатії і фіброміомі матки, інших передракових захворюваннях, а також як супутній засіб при лікуванні раку: 2 ст. ложки перегородок залити горілкою так, щоб вона повністю їх покрила, і настоювати протягом тижня. Приймати щодня натще по 5-6 крапель, розводячи в 2 ст. ложках води. Курс лікування - 3 місяці. Постійний лікарський контроль обов'язковий!

При недостатній функції щитовидної залози (гіпотиреоз, тиреотоксикоз): 5 незрілих (травневих) горіхів або 20 г свіжих горіхового листя промити, дрібно нарізати і залити 100 г горілки. Настоювати протягом 14 днів в темному місці. Приймати по 20-30 крапель 3 рази на день.

При кандидозі (цей грибок часто вражає слизові і шкірні оболонки): 1 ст. ложку подрібненого листя на склянку окропу настояти до охолодження, процідити. Дітям 3-4 років пити 1-2 ч. ложки, 5-7 років - по 3-4 ч. ложки, старше - по 1 ст. ложці на прийом 3 рази на день за 20-30 хвилин до їжі. Для дорослих норма становить склянку на день.

При лейкозах: корисний збір буркуну жовтого - 2 частини, пирію (кореневище) - 2 частини, листків волоського горіха - 2 частини, кульбаби (вся рослина) - 2 частини, шавлії - 2 частини і глухої кропиви білої - 2 частини. Взяти 25-30 г збору, залити холодною водою, довести до кипіння і кип'ятити на слабкому вогні 5-7 хвилин, після чого настояти 3-4 години. Пити по 150 г до їжі 3 рази в день за 20-30 хвилин до їжі. Постійний лікарський контроль обов'язковий!

Як бачите, список цілющих властивостей горіха довгий і місткий. Звичайно, він не панацея від всіх бід і сам один не вилікує від усіх болячок, але якщо узяти собі за правило з'їдати щодня по необхідній кількості горіхів, - то це тільки піде вам на користь!


За матеріалами: Новини сьогодні
12-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 13934

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]