Головна » 2017 » Серпень » 15 » Готуються до Міжнародних змагань кінологів поліцейські Закарпаття

Готуються до Міжнародних змагань кінологів поліцейські Закарпаття

  На Закарпатті тривають приготування до Першого міжнародного відкритого чемпіонату багатоборства кінологів, який відбудеться у вересні.

Від нашої області на змаганнях виступлять поліцейські з німецькими вівчарками Келлі, Дейзі та Альфою.

На базі кінологічного центру Головного управління Національної поліції України в Закарпатській області виховуються 33 собаки

18 з них тренують на базі центру в Мукачеві. Саме тут готують Келлі і Дейзі, віком півтори та два роки, вони візьмуть участь у Першому міжнародному відкритому чемпіонаті багатоборства кінологів.

Взяти слід, знайти, затримати – такі завдання чотирилапих розшуківців. Ці команди не з легких, потрібний тривалий час, щоб собака вміла їх виконувати. «Найкраще тренувати службових собак змалку», – розповіла кінолог Наталія Мацур.

Дівчина разом з собакою Дейзі буде презентувати нашу область на Міжнародних змаганнях. Свою вівчарку кінолог тренує з 4-місячного віку. Майже щодня вони відшліфовують навики у пошуку зброї, доланні смуги перешкод, виконанні команд голосом та жестами.
Перед журналістами, які цікавилися підготовкою вівчарок до змагань, дівчата показали відмінний результат. Собака прекрасно впоралась із затриманням злочинця, відшукала відстріляні гільзи, впевнено подолала бар`єри, висотою під два метри. Собаку Келлі тренує Михайло Турін, а Альфу – Іван Лишанич. Саме вони складуть команду від нашої області.

На чемпіонаті, який заплановано провести у вересні, крім команд з України, будуть представники з Молдови, Білорусії, Польщі, Чехії, Румунії, Словаччини та Угорщини.

На рахунку службових собак, які представлятимуть Закарпаття, не один розкритий злочин, – розповів начальник кінологічного центру ГУНП України в Закарпатській області Олександр Лазар. Тож поліцейські, тренуючи своїх підопічних, розраховують на хороший результат.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-08-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1668

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]