Головна » 2016 » Листопад » 18 » ГПУ: Росія розгортає терористичну мережу в Україні. ВІДЕО

ГПУ: Росія розгортає терористичну мережу в Україні. ВІДЕО

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що спецслужби Російської Федерації розгортають мережу для здійснення терористичних актів в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, мушу зазначити, що Росія розгортає мережу терористичних актів на нашій території і це ще один факт - суспільство повинно щодня пам'ятати, що Україна перебуває у стані війни", - сказав генеральний прокурор на спільному з головою Служби безпеки України Василем Грицаком брифінгу в п'ятницю в Києві.

Луценко зазначив, що 16 вересня в Рівному був убитий співробітник місцевого СІЗО Іван Мамчур. 17 листопада за спробу перетину державного кордону в Харківській області був затриманий підозрюваний житель Маріуполя Смородінов.

Він повідомив, що скоїв убивство Мамчура на замовлення ФСБ, оскільки той раніше проходив військову служби в спецпідрозділах Збройних сил України в зоні проведення Збройних сил.

Крім того, в.о. глави Нацполіції України Вадим Троян заявив, що українські поліцейські затримали одну людину з групи кілерів, які були завербовані ФСБ Росії.

"Сьогодні вранці ми розробляли групу кілерів, які були завербовані ФСБ. Сьогодні один з кілерів прибув в Україну і був заарештований. Зараз він відправляється в Рівне, де буде (обрана - ред.) санкція на його арешт", - сказав Троян журналістам у п'ятницю в Боярці (Київська обл.).

За його словами, будуть проведені повні слідчі дії, і Нацполіція повідомить, "кого, як і де він хотів вбити в Україні".

"Одне з вбивств ми вже знаємо, яке він зробив, ми знаємо і повідомимо про це", - додав Троян.

Раніше повідомлялось, що план російського президента Володимира Путіна і його соратників із дестабілізації в Україні, призначений на 15-17 листопада, з тріском провалився. Про це повідомив радник міністра МВС Зорян Шкіряк. У той же час, за його словами, загрози зберігаються.

"Попереду третя річниця Майдану Гідності. За оперативною інформацією, російські спецслужби і їхні внутрішні сателіти не полишають намірів і спроб влаштувати провокації в період 20-22 листопада. Підрозділи Національної поліції і Нацгвардії будуть перебувати в стані підвищеної готовності до 24-25 листопада. Рівень терористичної загрози залишається підвищеним. Превентивні контртерористичні заходи Нацполіції і СБУ тривають", - написав Шкіряк.

Українські правоохоронці запобігли вбивству злочинними угрупованнями з РФ блогера Іллі Богданова

Служба безпеки України запобігла другій спробі викрадення і вбивства колишнього співробітника Федеральної служби безпеки РФ, учасника добровольчого батальйону в зоні антитерористичної операції Іллі Богданова.

"Операція, яку ми провели, пов'язана з намірами організованої злочинної групи, керованої з-за кордону, нічого нового не скажу – з Росії, організувати викрадення та вбивство на сьогодні мирного громадянина України", - сказав голова СБУ Василь Грицак.

Він уточнив, що йдеться про відомого блогера, екс-співробітника ФСБ РФ Іллю Богданова, який є учасником АТО.

За словами Грицака, попередній спробі викрадення і вбивства Богданова вдалося запобігти завдяки спецслужбам у лютому 2015 року, а затриманий кілер у жовтні 2015 року був засуджений до 8,5 року в'язниці.

Голова СБУ додав, що кілера вербували співробітники ФСБ у Бєлгороді (РФ).

Грицак також розповів, що після виявлення місця утримання викраденого на Харківщині Богданова було організовано групи із захоплення групи "логістів".

Він також зазначив, що після затримання цієї групи з її учасниками поспілкувалися співробітники правоохоронних органів і вони дали свідчення, що до викрадення безпосередньо причетний колишній депутат Харківської обласної ради Володимир Россоха 1962 р. н.

"Переміщення Іллі Богданова координувалося контактером з тієї сторони, і вони дали свідчення, що до організації злочину причетний колишній депутат Харківської обласної ради. Тоді ми затримали цього депутата", - розповів глава спецслужби.

Грицак додав, що загалом у справі затримано трьох осіб, всі вони є громадянами України.

Як повідомлялося, в понеділок відділ комунікації поліції Києва повідомив, що правоохоронці розшукують Богданова після того, як його знайомі звернулися до поліції із заявою про зникнення і що востаннє спілкувалися з ним 12 листопада 2016 р. За фактом зникнення чоловіка було розпочато кримінальне провадження за ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу та вжито оперативно-розшукових заходів.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1871

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]