Головна » 2017 » Лютий » 11 » Гримчак: Україна поверне Донбас в 2018 році. ВІДЕО

Гримчак: Україна поверне Донбас в 2018 році. ВІДЕО

Україна відновить контроль над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей в найближчі рік-півтора. Про це заявив радник міністра тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак в ефірі Еспрессо.ТВ в п'ятницю ввечері.

"Ми вважаємо, що найближчим часом, за рік-півтора, ми повернемо цю територію. Найближчі рік-півтора утримання цієї території стане надзвичайно дорогим для Російської Федерації", - сказав Гримчак.

Крім того, він повідомив, що Україна робить все, щоб повернути людей з окупованих територій в культурну, фінансову та інші сфери України.

"Ми в грудні або листопаді постановою Кабміну збільшили на одну людину вантаж, який можна перевозити, - 75 кг. Що зробив Захарченко енд компані? Вони зменшили з того боку до 50. Вони захищають свій ринок. А ви нам розповідаєте, що ось ми такі дурні, що робимо це. І ми на сьогоднішній день йдемо цим шляхом, ми хочемо тих людей, які прибувають на непідконтрольну, на сьогодні, територію, повернути і в культурну, і в фінансову, і в інші сфери", - зазначив Гримчак.

Нагадаємо, раніше в листопаді 2016 року в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України презентували Білу книгу про стратегію деокупації Криму. За 3 місяці до того Кабінет міністрів схвалив Концепцію державної цільової програми "Відновлення і розвиток в східних регіонах України".

Як повідомлялося, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що звільнення окупованих територій Донбасу від бойовиків та російських військових розпочнеться восени 2017 року. Він зазначив, що питання звільнення від російської окупації Криму та Донбасу необхідно відокремлювати одне від одного, адже, на його думку, для повернення анексованого півострова знадобиться набагато більше часу.

На думку журналіста та політичного експерта, президента Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергія Гармаша, за часткою позитиву, наявного в урядовому Плані заходів щодо окупованого Донбасу, ховається Придністровський сценарій заморожування конфлікту.

До речі, в 2016 році президент України Петро Порошенко стверджував, що відновлення українського суверенітету на території Донецької та Луганської областей відбудеться в цьому ж - 2016 - році.       

 


За матеріалами: Новини сьогодні
11-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1979

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]