Головна » 2016 » Травень » 7 » Гриневич просить Мін'юст допомогти у питанні звільнення вчителів-сепаратистів. ВІДЕО

Гриневич просить Мін'юст допомогти у питанні звільнення вчителів-сепаратистів. ВІДЕО

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відзначила брак законодавчих підстав для звільнення викладачів за проведення антидержавної політики на своїх уроках і чекає на допомогу в цьому питанні від Міністерства юстиції.

Про це глава Міносвіти України заявила в ефірі "Радіо Свобода" у п'ятницю ввечері, 6 травня.

"Мій план взагалі такий: я звернулася до Мін'юсту за роз'ясненням, чи можемо ми, наприклад, зробити чіткий перелік обов'язків кожного вчителя, незалежно від предметів, і в одному з цих обов'язків чітко визначити, що учитель може проводити тільки державну політику, яка не суперечить Конституції України. І якщо вчитель починає агітувати за "Новоросію", то це означає, що він веде діяльність, яка суперечить державним принципам і Конституції України", - зазначила Гриневич.

При цьому міністр підкреслила, що для звинувачення в подібних діях вчителя "мають бути докази, що ця людина дійсно це говорила".

"Має бути, наприклад, аудіозапис. Ясно, що тоді ми можемо звернутися до СБУ", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше боротьбу з учителями-сепаратистами розпочав колишній глава Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. Він запевнив, що докладе всіх зусиль для того, щоб подібні люди були "вилучені" з системи освіти.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1848

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]