Головна » 2013 » Лютий » 27 » Грип: міфи і помилки

Грип: міфи і помилки

  Грип: міфи і помилки

Американські фахівці вважають, що людям не слід недооцінювати небезпеку грипу та «сприймати його як якусь застуду».

Лікарі із США закликають: «Грип - це серйозно, так що не лікуйте його як застуду, приймайте таміфлю». Дійсно, у них є приводи для побоювань: епідемія грипу в цьому році забрала багато життів, а ще більше американців поклала на лікарняні ліжка з серйозними ускладненнями.

Експерти з Центру по контролю і профілактиці захворювань (Centers for Disease Control and Prevention) радять приймати Таміфлю при перших же симптомах хвороби.

Чому CDC рекомендує Таміфлю в якості першої лінії терапії проти грипу? Адже в той же час агентство витрачає мільйони доларів щороку на розробку та розповсюдження вакцин проти грипу. Фахівці CDC впевнені, що ранній початок лікування осельтамівіром (активна речовина Таміфлю) скорочує тривалість госпіталізації та ризик важких ускладнень після хвороби.

Доктор Девід Ньюман, доцент кафедри невідкладної медичної допомоги Медичної школи гір Синай (Mount Sinai School of Medicine) також вважає, що одна з найбільших небезпек у сезон грипу - паніка. Пацієнти з легкими симптомами грипу приїжджають в лікарню, де вони поширюють вірус в приміщеннях, які буквально забиті людьми. І коли лікарні швидкої допомоги переповнені, смертність серед людей, які дійсно потребують негайної допомоги, підвищується.

За матеріалами: Новини сьогодні
27-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11487

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]