Головна » 2016 » Березень » 28 » Гройсман назвав пріоритети майбутнього уряду

Гройсман назвав пріоритети майбутнього уряду

Перезавантаження уряду та зосередження роботи влади усіх рівнів над вирішенням нагальних проблем дозволить вивести країну з кризи та повернути довіру громадян до влади. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Інтер".

"Від того, наскільки швидко ми зможемо перезавантажити коаліцію, перезавантажити уряд, сфокусуватися на реальних задачах, які стоять сьогодні, буде залежати, чи зможемо ми повернути довіру людей і дати їм розуміння того, що у майбутньому Україна буде йти правильним шляхом", – цитує голову ВР офіційний парламентський портал.

На думку Гройсмана, найкращий план дій, який є на сьогодні, щодо реформування країни – це коаліційна угода, підписана п'ятьма фракціями парламенту. "Зараз питання не про те, як змінювати цей план, а наскільки ефективно його використовувати", – зауважив він.

Крім того, влада повинна вживати антикризових заходів для того, щоби побороти проблеми у багатьох галузях країни. Зокрема, за словами Гройсмана, у пріоритеті має бути вирішення питань соціальної сфери, охорони здоров'я, освіти, розвитку інфраструктури, вугільної промисловості, підтримки ІТ-галузі та аграрного сектору, автоматизації роботи митниці, збільшення робочих місць та відродження національної економіки. "Мої зустрічі з експертами, мої зустрічі з представниками цих сфер дають розуміння того, що це реально зробити", – зауважив голова Верховної Ради.

Гройсман висловив переконання, що до кінця року можна досягнути позиції, "від якої ми можемо забезпечити стале зростання національної економіки і, як наслідок, вирішення багатьох питань".

Шимків і Климпуш-Цинцадзе можуть увійти до складу нового Кабміну

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман виступає за призначення до нового Кабінету Міністрів заступника глави Адміністрації Президента Дмитра Шимківа і депутата Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Іванни Климпуш-Цинцадзе.

"Це (потенційні члени Кабміну) Дмитро Шимків та Іванна Климпуш-Цинцадзе. Це нові люди, які можуть взяти на себе відповідальність та вірою і правдою "пахати", а більше нічого й не треба", - зазначив спікер парламенту.

Також він повідомив, що вже отримав попередню згоду колишнього віце-прем'єра, екс-міністра економіки і фінансів Словаччини Івана Міклоша на призначення до українського уряду.

Гройсман обіцяє, що в разі призначення прем'єром першою чергою вирішуватиме питання наповнення державного бюджету.

Крім цього, він обіцяє до кінця поточного року закінчити будівництво дитячої лікарні "Охматдит" у Києві.

Уряд має спиратися на підтримку не популістської, а реальної коаліції - Гройсман

Влада не має залишатися осторонь тих проблем, що турбують суспільство, і ніхто не зможе "пересидіти" ту кризу, яку сьогодні відчувають люди, заявив Гройсман.

Він, зокрема, наголосив, що сьогодні представники усіх рівнів влади у тісній взаємодії з міжнародними партнерами мають об'єднатися над вирішення нагальних проблем країни та докладати у десятки разів більше зусиль через те, що багато часу було втрачено.

"Треба [вирішувати проблеми] не згори високих київських кабінетів, а спільно з мерами, міськими радами, сільськими радами, обласними радами, з обласним адміністраціями. Маємо усі об'єднатися. Має бути одна ідея: Україна – успішна країна. І тоді ми зможемо це зробити", – наводить його слова офіційний парламентський портал.

Керівник Верховної Ради також зауважив, що дуже важливо, аби нова коаліція та новий уряд, за умови його формування, не були популістськими, а провадили "відвертий і конструктивний діалог" з громадянами. "Лідер реформ – уряд. Уряд має бути ефективним, професійним. І уряд має спиратися на підтримку не популістської, а реальної коаліції, яка забезпечить реформи", – наголосив він.

"Якщо ми не зрозуміємо, що ці десятки, десятки проблем, які мають сьогодні критичне значення, не будуть вирішені, проблем буде все більше і більше, а настрої в суспільстві будуть все гірше і гірше. Україна цього не заслуговує", – підкреслив Гройсман.

Як повідомлялося, 24 березня кандидатуру Гройсмана на посаду прем’єра запропонував на засіданні лідерів фракцій керівник фракції "БПП" Юрій Луценко. За його словами, чотири парламентські політсили – "БПП", "Народний фронт", Радикальна партія, та "Батьківщина" - готові розглянути цю кандидатуру.

Гройсман заявив про готовність очолити уряд, якщо його кандидатуру підтримають фракції коаліції. Він також зазначив, що у разі його переходу на роботу до Кабміну із кандидатурою на посаду голови ВР визначатиметься фракція "Народний фронт", а пост першого віце-спікера відійде до "БПП".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявляє, що новий склад Кабінету міністрів має бути затверджено 29 березня.

25 березня з'їзд "Блок Петра Порошенка "Солідарність" підтримав пропозицію глави фракції про висунення спікера ВР Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11006

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]