Головна » 2016 » Грудень » 17 » Гройсман підтвердив, що продав дружині землю на 8 мільйонів

Гройсман підтвердив, що продав дружині землю на 8 мільйонів

Прем’єр каже, що заплатив після продажу 500 тисяч гривень податків

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман продав фірмі ТОВ «Магігранд», бенефіціаром якої є дружина глави уряду Олена Гройсман, нерухомість на суму 8,03 млн грн.

Про це повідомляють «Наші гроші».

Яку саме нерухомість Гройсман продав «Магігранду» у декларації, до якої було внесено зміни, не вказано.

«Разом з тим, з Державного реєстру прав на нерухоме майно відомо, що «Магігранд» цього місяця придбало земельну ділянку у Вінниці 0,27 га. У липні фірма стала власником ще чотирьох ділянок в місті площею 0,11 га, 0,01га, 0,14 га, 0,23 га. Також «Магігранд» володіє трьома будівлями площею 9695 кв м, 3546 кв м, 100 кв м», - зазначають журналісти.

В декларації за 2015 рік Гройман вказав, що у Вінниці йому належали земельні ділянки площею 237 кв м та 5923 кв м, два житлових будинки загальною площею майже 1,5 тис кв м, три нежитлових приміщення загальною площею 343 кв м та магазин на 737 кв м.Також в нього задекларовані дві земельні ділянки у Вінницькому районі.

Сам прем’єр не заперечує, що продав дружині замлю за більш як 8 млн грн..

«Нещодавно компанії своєї дружини я продав комерційну земельну ділянку за 8 млн гривень. Що я зробив? Я узяв інформацію про те, що я це зробив, задекларував ці статки, заплатив більше 500 тисяч гривень податків і протягом 10 днів подав інформацію (в е-декларацію - ред.), що я провів таку комерційну операцію», - пояснив він.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр проживає в елітному районі столиці на Печерських Липках в одній з двох квартир, які записані на його тещу-пенсіонерку Аліну Бурлаку. Вартість цієї столичної нерухомості разом з двома парковками складає майже $700 тис.

«Магігранд» у Вінниці володіє однойменним торговим комплексом, який збудований на місці колишнього ринк у «Юність». Для будівництва цього центру у жовтні 2007 року заснована батьком прем’єра Борисом Гройсманом ТОВ фірма «Юність» взяла кредит у «Кредитпромбанку» $10,8 млн. Але в підсумку кредит банку так і не було повернуто.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1975

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]