Головна » 2018 » Жовтень » 5 » Ідеї Клімкіна щодо миротворців на Донбасі Волкер підтримує

Ідеї Клімкіна щодо миротворців на Донбасі Волкер підтримує

Волкер підтримує ідеї Клімкіна щодо миротворців на Донбасі

Миротворча місія ООН мала б замінити російські війська на окупованій частині Донбасу і створити безпекові умови для місцевих виборів для обрання легітимних мерів Луганська і Донецька, обласних адміністрацій.

Про це спеціальний представник США по Україні Курт Волкер заявив в інтерв’ю агентству УНІАН.

“Згідно з Мінськими домовленостями, (на окупованій частині Донбасу - ред.) мають відбутися місцеві вибори. І не вибори для народних республік, які мають зникнути. А вибори легітимних мера Донецька, мера Луганська, обласних адміністрацій... Проте основне завдання - розташувати миротворчу місію, аби створити середовище загальної безпеки”, - пояснив він.

Волкер також додав, що загалом позитивно сприймає ідеї, висловлені нещодавно міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним стосовно необхідності поліцейського і міжнародного компонентів миротворчої місії, крім суто військового.

“Я згоден, що має у якомусь вигляді втілюватися ідея охорони правопорядку. Місцеві правоохоронці, здається, достатньо компетентні. Але ж є нелегальні озброєні формування. Коли вони підуть, знадобиться певна координація, можливо від ОБСЄ і місцевих правоохоронців”, - пояснив дипломат.

Водночас Волкер висловив сумнів щодо нинішніх перспектив відправлення миротворчої місії ООН на Донбас. Він пояснив, що перешкодою є непоступлива позиція Росії.

“Головна причина - вони не хочуть. Їм потрібно, аби конфлікт жеврів. Вони хочуть залишати свої війська там. Їм потрібні ці так звані “народні республіки” як політичні утворення, якими можна прикривати свою пряму участь у конфлікті”, - наголосив Волкер.

Він також висловив переконання, що Росія вирішила не робити жодних кроків до виборів на окупованій частині Донбасу, зайняла вичікувальну позицію.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
05-10-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1577

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]