Головна » 2013 » Лютий » 27 » Ін'єкція в кінцівку "вилікує" перелом?

Ін'єкція в кінцівку "вилікує" перелом?

  Ін'єкція в кінцівку "вилікує" перелом?

Вчені з Університету Кііл заявили про те, що найближчим часом пошкоджені або зламані кістки можна буде відновити за допомогою спеціальних ін'єкцій. Дана методика грунтується на використанні ін'єкцій, до складу яких входять стовбурові клітини, які діють на кістки як сильний клей.

Розробники говорять про те, що після того, як субстанція потрапляє в організм, недиференційовані стовбурові клітини знаходять ушкоджену кісткову тканину. Вони власне і несуть із собою всі хімічні речовини, які прискорюють процес загоєння, з ін'єкції до місця пошкодження.

Англійські вчені заявили про те, що поки що дана методика була апробована тільки на мишах, але результати є досить обнадійливими, навіть незважаючи на те, що загоєння кісток проходить не так швидко, як цього хотілося б розробникам. Професор Джона Добсона, один з авторів дослідження, заявив про те, що вчені будуть продовжувати удосконалювати дану методику і до 2015 року планується почати тестування ін'єкцій на людях. Основною перевагою даної методики є виключення прийняття сильних препаратів і хірургічного втручання.



За матеріалами: Новини сьогодні
27-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11534

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]