Головна » 2013 » Березень » 16 » Інтернет-залежність є генетичною?

Інтернет-залежність є генетичною?

   Інтернет-залежність є генетичною?

Дослідники виявили докази того, що інтернет-залежність насправді існує, причому обумовлена ​​вона мутацією гена відомого як CHRNA4, який пов'язують і з іншими формами залежності.

За словами вчених, подібне відкриття може пояснити причину такого величезного впливу всесвітньої павутини на одних і повну байдужість до мережі інших. «Нам вдалося довести, що інтернет-залежність не є плодом нашої уяви», - зазначає автор дослідження доктор Крістіан Монтаг з Боннського університету.

У ході експерименту німецькі фахівці опитали 843 людини про їх інтернет-звички. У підсумку дослідники з'ясували, що 132 опитаних користуються інтернетом постійно, причому їм стає значно гірше, якщо вони залишаються без доступу до мережі.

Порівнявши генетичні структури зразків ДНК учасників експерименту, вчені виявили, що у проблемної групи опитаних мутації генів зустрічаються набагато частіше. Крім того, з'ясувалося, що механізм, що викликає інтернет-залежність, аналогічний тому, який призводить до залежності нікотинової. Як відомо, нікотин стимулює зону задоволення в головному мозку, і дослідники вважають, що інтернет діє на людину таким же чином.

Команда експертів сподівається, що їх дослідження, а також подальші дослідження в цьому напрямку, допоможуть розробити систему лікування для людей, що страждають залежністю від інтернету.

За матеріалами: Новини сьогодні
16-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11292

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]