Головна » 2013 » Липень » 24 » Інвестиції в екологію. Як вбити двох зайців одним пострілом?

Інвестиції в екологію. Як вбити двох зайців одним пострілом?

Розвиток альтернативної сонячної енергетики – одна з найактуальніших тем сучасності. Як свідчать експерти, одна година сонячної енергії, якщо її правильно використати, покриває витрати цілого людства за рік.

Сьогодні в ужгородському прес-клубі говорили про те, як приєднатися до глобального екологічного руху пересічним громадянам та заробити на цьому гроші.

«Галузь альтернативної сонячної енергетики інтенсивно розвивається не тільки в світі, але й в Україні та на Закарпатті зокрема, – розповідає представник міжнародної компанії Wor(l)d GN Віталій Свистак, – будь-яка людина може залучитися до глобального екологічного руху, придбавши свою сонячну панель. Розташовується цей пристрій на сонячній електростанції. Таким чином, ви заробляєте на продажі електроенергії та піклуєтеся про збереження навколишнього середовища. Наприклад, зараз ми плануємо запустити сонячну електростанцію в Румунії. Сонце продукує енергію, а вона викуповується локальним румунським оператором. Відповідно, люди мають можливість заробляти гроші зі своїх інвестицій».

Як розповів представник вищезазначеної компанії, на сьогоднішній день на Закарпатті відкрито вже чотири сонячні електростанції. Одна така електростанція містить п’ять тисяч панелей. Ціна однієї сонячної батареї – 1200 дол. США. Приєднатися до цього бізнесу можна двома шляхами: як інвестор, або як приватний підприємець у якості так званого «зеленого брокера». Свої інвестиції можна контролювати в онлайн-режимі, а детальнішу інформацію про купівлю та процес експлуатації сонячних панелей отримати на сайті компанії.

Президент громадської організації Інва-тур «Відродження» Олександр Казьміров зупинився на питанні залучення людей з інвалідністю, які знаходяться у закритому просторі і не можуть вільно пересуватися, до проектів із розвитку альтернативної енергетики: «Не зважаючи на свої фізичні вади, ці люди мають можливість спілкуватися з цілим світом, бувати на онлайн-конференціях, заробляти гроші зі своїх інвестицій. Мова йде про шанс якоїсь суспільної адаптації…»

Христина БІКЛЯН

За матеріалами: Новини сьогодні
24-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11351

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]