Головна » 2015 » Лютий » 3 » Ісландці потроху повертаються до віри далеких предків

Ісландці потроху повертаються до віри далеких предків

Жителі Ісландії незабаром зможуть гідним чином поклонятися Тору, Одину і Фригг: на острові в недалекому майбутньому буде споруджений перший храм, присвячений цим норвезьким богам, яких шанували давні вікінги. У той же час, якщо вас більше за все цікавлять останні та популярні новини України, тоді радимо дізнаватися їх онлайн. Адже, буде достатньо відвідати інформаційний ресурс tnu.tv, щоб дізнатися всі останні топ новини дня.

Хоча скандинавське язичництво поступилося місцем християнству приблизно 1000 років тому, проте сучасна версія древнього багатобожжя стає в Ісландії все більш популярною.

Хілмар Йорн Хільмарссон - первосвященик громади Ásatrúarfélagið, який сповідує давню релігію, говорячи про священні перекази вікінгів, не вважає, що хтось серйозно "вірить в однооку людину, яка їде на коні величиною у вісім футів". "Ми розглядаємо ці історії як поетичні метафори, як прояв сил природи і людської психології", - наводить слова сучасного жерця британська The Guardian.

Можливість стати адептом язичницької громади з'явилася в Ісландії в минулому десятилітті. У минулому році чисельність послідовників Ásatrúarfélagið склала 2400 осіб при загальній кількості населення острова в 330 тисяч людей.

Храм буде круглим і буде на 4 метри вкопаний в пагорб, що підноситься над ісландською столицею Рейк'явіком. Будівлю увінчає купол, що пропускає сонячне світло.

За словами Хілмарссона, Сонце, в залежності від пори року, змінюється, і таким чином його світло зможе по-різному фарбувати простір храму.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-02-2015
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11190

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]