Головна » 2017 » Березень » 8 » Із 28 березня грузини зможуть їздити до Європи без віз

Із 28 березня грузини зможуть їздити до Європи без віз

Офіційний журнал ЄС опублікував рішення про візову лібералізацію для Грузії.

Із 28 березня грузини зможуть їздити до Європи без віз.

Офіційний журнал Європейського союзу опублікував рішення про візову лібералізацію для Грузії. Зазначається, що рішення набуде чинності із 28 березня.

"Вважається, що Грузія виконала всі вимоги, викладені у Плані дій щодо візової лібералізації і презентовані грузинському уряду у лютому 2013 року", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, 1 березня у Брюсселі підписали угоду про надання безвізового режиму для Грузії.

Як повідомлялося, рішення щодо України має пройти остаточне затвердження в Раді ЄС. 28 лютого на консультаціях країн-членів ЄС, представників Європарламенту та Єврокомісії було досягнуто згоди щодо запуску візової лібералізації для громадян України.

 Європейський Парламент призначив 5 квітня орієнтовною датою розгляду питання про скасування короткострокових віз для громадян України.

Раніше віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що введення безвізового режиму між Європейським Союзом і Україною вимагає ще п'яти процедурних моментів з боку європейських інституцій.

Як повідомляється на офіційному сайті Європарламенту, комітет на засіданні 9 березня розгляне включення України до списку третіх країн, громадяни яких звільняються від необхідності отримувати візи для перетину кордону Євросоюзу.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1933

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]