Головна » 2016 » Березень » 28 » Із Закарпаття іноземець намагався вивезти старовинні книги

Із Закарпаття іноземець намагався вивезти старовинні книги

Сьогодні на митному посту "Тиса", що на українсько-угорському кордоні, працівники Закарпатської митниці ДФС припинили спробу переміщення старовинних книг.

Водій мікроавтобуса "Renault Master" – громадянин Молдови, рухаючись в Німеччину, при проходженні митного контролю вніс до декларації дані лише про транспортний засіб та особисті речі. Однак, при перевірці автомобіля, в багажному відсіку виявлено не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні вироби друкарської промисловості іноземного виробництва: книги "Das Evangelium Johannes", автор – Otto Stockmayer, 1927 року видання та "Predigten", автор – С.H.Spurgeon, 1877 року видання. Незадекларовані товари знаходились у дорожній сумці серед особистих речей іноземця.

Виявлені друковані видання громадянин не визнав своєю власністю, зазначивши, що переміщує вказані речі на прохання жінки, яка проживає в м. Одеса, для передачі у Німеччину її дочці, де та навчається.

Таким чином, громадянин Молдови не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які підлягають обов'язковому письмовому декларуванню та пропускаються через митний кордон за умови наявності дозвільних документів.

Наразі на підставі статті 511 Митного кодексу України складено протокол, за яким предмети правопорушення – старовинні книги, вилучено,інформує Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1934

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]