Головна » 2013 » Грудень » 20 » Яценюка, Тягнибока і Турчинова звинувачують у державному перевороті. Їм загрожує 5 років в'язниці

Яценюка, Тягнибока і Турчинова звинувачують у державному перевороті. Їм загрожує 5 років в'язниці

Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов та Олег Тягнибок фігурують у справі про державний заколот. Про це розповів журналістам у п'ятницю лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Про це чітко щойно заявив генпрокурор. Це 109-та стаття (захоплення державної влади) ККУ", - заявив він, передає прес-служба його партії.

По ній проходять Турчинов, Тягнибок, Яценюк і "ще 8 людей".

На запитання, чи фігурує у цій справі лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко, Яценюк сказав, що не знає цього і говорить "лише те, що бачив".

Довідка. Стаття 109

1. Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

2. Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Дії, передбачені частиною другою цієї статті, вчинені особою, яка є представником влади , або повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.




За матеріалами: Новини сьогодні
20-12-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11173

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]