Головна » 2012 » Листопад » 10 » Як допомогти дитині при гикавці

Як допомогти дитині при гикавці

 У твого малюка почалася гикавка. Як допомогти дитині при гикавці? Спочатку визначимося з цим поняттям. Гикавка - це сіпання гортані і діафрагми, яке виникає і повторюється. При цьому голосова щілина різко звужена або закрита. Виникає характерний звук: «Ік!». Він своєрідний і його неможливо сплутати ні з чим. У перші місяці життя це явище часто зустрічається у малюків.
Допоможи своєму малюку
Існує безліч способів, як допомогти дитині перестати гикати. Можна поносити малюка на руках, тримаючи його вертикально. При цьому притискати його животик до свого тіла. Зупинити гикавку допоможуть зміна положення дитини і тепло материнського тіла. Можеш спробувати ще й такий спосіб, який підходить при тривалій гикавці. Напої дитину з пляшечки водою, а потім можеш прикласти його до грудей. Якщо малюк відмовляється від водички, її можна замінити легким компотиком з яблук.

Деякі матусі стверджують, що добре діє і такий спосіб: напоїти малюка з ложечки злегка підсолодженою водою. Можна також злегка полоскотати дитинку. Це його відверне, і напружена діафрагма розслабиться. Щоб малюк перестав гикати, важливо прибрати фактор, який викликає гикавку. Якщо крихітка гикає від переохолодження - потрібно його зігріти. Якщо від перезбудження - постарайся його заспокоїти. А може, він просто хоче пити? Тоді напої його.
Можна боротися з гикавкою ще й так: дитинку поклади на животик і погладжуй йому спинку. Існують ще такі народні методи боротьби з гикавкою у дітей: крапнути малюкові під язик крапельку лимонного соку. До статі, його можна замінити і ромашковим відваром. Малюк знову почав гикати? Поплещи його легенько долонькою по спинці.Що-небудь з цих способів обов'язково допоможе.

Взагалі то гикавка у малюків - нормальне і поширене явище. Однак, турбуватися потрібно, якщо вона довго триває, набуває патологічного характеру. Це може бути викликано різними серйозними захворюваннями. Тут уже без консультації лікаря не обійтись.Один із способів, як уникнути появи гикавки у дитини - це не перегодовувати його. Подбати також про те, щоб не провокувати у дитини гикавку. Деякі дітки починають гикати, якщо в будинок приходять чужі, незнайомі люди. Якщо ти помітиш таку тенденцію, постарайся не запрошувати в будинок галасливих гостей. Така поведінка малюка може свідчити про невротичні прояви у його психіці. Хоча таке трапляється і з цілком здоровими, однак занадто чутливими малятами. Іноді дітки гикають через гельмінтів, але це, швидше за все, характерно більше для дітлахів більш старшого віку. Якщо у немовляти різкі і гучні звуки викликають такий розлад, постарайся захистити дитину від зайвого стресу. Гикавка в дитини також буває викликана неправильним доглядом за ним. Якщо є тривожні сигнали, то мамі краще задуматися. Якщо ця напасть у дитини носить безперервний, постійний характер, обов'язково відведіть дитину на обстеження - причиною може бути як пневмонія, так і серйозні нервові захворювання.

За матеріалами: Новини сьогодні
10-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11636

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]